23948sdkhjf

Overskuddet vokser i Enggaard-selskab

Søren Enggaard og hans to sønner lægger 45 millioner kroner til formuen i fælles investeringsselskab
Søren Enggaard og hans to sønner - Torben og Carsten Enggaard - kunne i det seneste regnskabsår lægge et tocifret millionbeløb til formuen i deres fælles investeringsselskab Sønder Skovgaard ApS. Det fremgår af det nyligt offentliggjorte årsregnskab fra selskabet.

Overskuddet efter skat i det regnskabsår, der løb frem til 30. april i år, lyder på 44,6 millioner kroner, en fremgang på 30 procent. Herefter er egenkapitalen - formuen - i familieselskabet på 422,4 millioner kroner.

Sønder Skovgaard er alene et holdingselskab for de tre familiemedlemmers fælles ejerinteresser i en række virksomheder. En analyse viser, at det er ejendomsvirksomheden Søren Enggaard A/S, der slæber overskuddet hjem til Sønder Skovgaard.

Søren Enggaard A/S bidrager med et overskud efter skat på 51 millioner kroner, hvilket er omkring 20 procent bedre end i det forrige regnskabsår.

Ambercon i fortsat minus

Nedad trækker det økonomiske problembarn, betonelementproducenten Ambercon i Støvring, som Sønder Skovgaard ejer 88 procent af, mens Torben Enggaard personligt ejer resten af aktierne.

Her endte regnskabsåret atter engang med et underskud, denne gang på seks millioner kroner efter skat (otte millioner kroner før skat). Det er bedre end i regnskabsåret før, der resulterede i et underskud på knap ni millioner kroner.

Ambercon har været præget af uro på ledelsesfronten. I december sidste år fyrede Søren Enggaard den daværende direktion og bestyrelse i Ambercon og satte Torben Enggaard ind som ny direktør og rykkede selv ind i bestyrelsen.

- Den nuværende ledelse blev indsat på et tidspunkt, hvor Ambercon havde haft to år i træk med underskud. De forbedrede konjunkturer skal også afspejle sig hos os, og derfor er der behov for et andet fokus, sagde Søren Enggaard dengang til NORDJYSKE.

Ledelsen finder på trods heraf sidste regnskabsårs resultat "mindre tilfredsstillende", men indeværende regnskabsår forventes at ende med et overskud, fordi ordrebeholdningen er vokset.

BMS trækker op

Gennem Søren Enggaard A/S er Sønder Skovgaard også medejer af kranvirksomhederne Kranløft Danmark A/S (med 50 procent), BMS A/S (med 25 procent) og BMS Heavy Cranes (med 25 procent).

Disse investeringer har også bidraget til Sønder Skovgaards pengetank. De tre kranvirksomheder havde i det seneste regnskabsår et samlet overskud efter skat på 91 millioner kroner.

Søren Enggaard A/S’s andel af dette beløb er på omkring 23 millioner kroner.

Søren Enggaard har kontrollen


Søren Enggaard ejer kun mellem 10 og 15 procent af anpartskapitalen i Sønder Skovgaard, men er alligevel i fuld kontrol.

Hans anparter råder nemlig over alle stemmerne i selskabet, mens sønnernes anparter, der ejer op imod 85 procent af formuen, ingen stemmekraft har.

Ved siden af Sønder Skovgaard ApS har Søren, Carsten og Torben Enggaard alle foretaget investeringer gennem selskaber, som de er eneejere af. Disse aktiviteter og værdier beskæftiger denne artikel sig ikke med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093