23948sdkhjf

Boligselskab har en plan for ishockey-grund

Ungbo vil bygge villaer og lejlighedsblokke i Aalborg, når den gamle skøjtehal er væk.
Det er næsten 10 år siden, den sidste ishockeykamp spillet i den gamle hal på Samsøgade i Aalborg, men først nu ligger der et byggeprojekt i den kommunale pipeline.

Ungbo vil bygge fire familiehuse op mod Bernstorffsvej og tre blokke med lejligheder ned mod idrætshallen.

Byggeprojektet er i skitseform principgodkendt af By- og Landskabsudvalget - en proces, der bruges for at undgå, at bygherrer bruger en masse tid og penge på en detaljeret plan, og så alligevel ikke får de nødvendige lokalplanændringer godkendt.

Tæt-lavt byggeri

Allerede i 2006 ændrede byrådet lokalplanen for den 5000 kvadratmeter store grund, som ishockeyhallen ligger på.

Planen bestemte, at der kunne bygges tæt-lave boliger, når skøjtehallen var fjernet. Byggeriet må være op til halvanden etage op mod Bernstorffsgade og op til to en halv etage ned mod svømmehallen.

Det byggeri, som Ungbo gerne vil have tilladelse til, er højere end den nugældende lokalplan tillader, ligesom også tætheden af bebyggelse bliver større, og derfor skal lokalplanen ændres.

Frugtbar dialog

Andre bygherrer har forsøgt sig med bebyggelse på skøjtehal-grunden, men har ikke kunnet få dispensation fra byggehøjderne i lokalplanen, især op mod Bernstorffsgade, hvor beboerne har protesteret højlydt.

Nu forsøger Ungbo så at få ændret lokalplanen, og ifølge administrerende direktør Morten Kristensen har beboerne på Bernstorffsvej denne gang været med hele vejen.

- Vi har haft en god og konstruktivdialog med beboerforeningen og beboerne på vejen. Deres ønsker er i videst muligt omfang blevet indarbejdet i projektet, som det ser ud nu, siger Morten Kristensen.

Forvaltningen forventer, at være færdig med lokalplanforslaget inden årets udgang, og byggeriet kan ifølge Ungbo - hvis det politiske og selve byggeriet går glat - stå klar i sommeren 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093