23948sdkhjf

Dansk Halbyggeri igangsætter byggeri på DTU

Ny forskningshal skal kunne holde til lidt af hvert, når vindmøllevinger på op mod 45 meter skal udmattes af forskerne.

Det er ikke kun i Lyngby, at DTU har vokseværk. Også på DTU Campus Risø ved Roskilde skal nyt byggeri forbedre rammerne for DTU’s forskning.

Blandt andet er Dansk Halbyggeri hyret som totalentreprenør til at opføre en ny testhal på 1.560 kvadratmeter, der skal bruges af DTU Vindenergi til at udvikle nye, avancerede metoder til test af blandt andet vindmøllevinger.

Byggeriet går under navnet ”DTU Large Scale Facility” og opføres, som navnet antyder, med henblik på at håndtere meget store konstruktioner. Visionen er at etablere en unik facilitet til forskning i styrke og udmattelse af konstruktioner, som er udsat for komplekse belastninger.

Testhallen bygges med forstærket gulv og forsynes blandt andet med tonstunge plinte, som de lange vindmøllevinger skal fastgøres til under testforsøgene. Det stiller store krav til nøjagtigheden i byggeriet:

- Der er ingen tolerance, når vi etablerer plinte. Det skal være millimeterpræcist, for der er ingen plads til variation på denne type byggeri, fortæller projektchef Birger Holm.

De nye faciliteter bliver en del af Villum Center for Advanced Structural and Material Testing (CASMaT). Testhallen vil også omfatte en personalebygning i to etager på i alt 460 kvadratmeter. Denne bygning indeholder kontrolrum, værksted, depoter, besøgscenter og diverse servicefaciliteter.

Dansk Halbyggeri har netop taget hul på byggeriet og forventer at afslutte projektet i løbet af første halvår af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172