23948sdkhjf

Praksis Arkitekter skal omdanne maltfabrik

Det bliver et team med Praksis Arkitekter i spidsen, der skal tegne kulturmiljøet i og omkring Ebeltofts gamle Maltfabrik.

Opgaven med at skabe et kreativt mødested, hvor industribygningerne både skal renoveres og udvikles, er et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid.

Fra midten af 1800-tallet og frem til årtusindeskiftet var Maltfabrikken i Ebeltoft en stolt produktionsvirksomhed og en vigtig arbejdsplads i byen. I dag er de industrielle aktiviteter aftaget, og derfor er det besluttet at lade de monumentale røde fabriksbygninger indgå som et centralt element i udviklingen af Ebeltofts bymidte.

Når Maltfabrikken åbner i 2019, vil den danne ramme om et miks af private og offentlige aktiviteter. Det vil være lokale iværksættere og ildsjæles projekter som fx mikrobryggeri, arbejdsfællesskaber, madværksted og atelier, og det vil være offentlige tilbud som kulturhus, ungekulturmiljø samt et fusioneret bibliotek/museum/arkiv.

- Praksis Arkitekterne har tegnet et meget harmonisk og helstøbt projekt. De rammer virkelig plet i forhold til stedets særlige kvaliteter, og de har forstået vores høje ambitioner og drømme, siger bestyrelsesformanden for Den ny Maltfabrik Anders Byriel.

Projektet bliver realiseret med finansiering fra en lang række fonde, det lokale erhvervsliv, kommunen og er tilmed lokalt støttet gennem folkeaktier. Det samlede budget udgør 150 millioner kroner.

Maltfabrikken skal inspirere i både lokal, national og international skala. Den skal være Ebeltoft og Syddjurs’ bud på, hvordan historiske købstæder kan genskabe sig selv indefra og udgøre moderne centre for kulturel og kreativ aktivitet.

- Med dette gennemarbejdede projekt rammer arkitekterne i den grad stedets ånd og viser på bedste vis, hvordan bygningsarvens store potentialer kan udnyttes i udviklingen af et historisk bycentrum, siger filantropidirektør Anne Skovbro fra fonden Realdania, der har bidraget med 20 millioner kroner til projektet.

Vinderteamet:
Praksis Arkitekter
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Midtconsult Rådgivende Ingeniører
Billedkunstner Morten Skovmand
VMB Arkitekter v. restaureringsarkitekt Mette Viuf Larsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11