23948sdkhjf

Høj aktivitet trækker jyder til København

København tegner sig for 45 procent af det samlede professionelle og offentlige byggeri, viser ny prognose
- Mange jyske entreprenør- og byggefirmaer har pakket kontor og medarbejdere sammen og startet firmabilerne og er rykket til Københavnsområdet. For det er her det sker, siger adm. direktør Jens Slott Johansen fra Byggefakta A/S, som netop har lagt sidste hånd på rapporten "Prognose 2017".

Billedet af de jyske firmaer som etablerer sig med afdelinger i Københavnsområdet stemmer godt overens med de artikler Licitationen - Byggeriets Dagblad har bragt i det seneste års tid.

Firmaer som Gråkjær, STB Byg og Raunstrup for blot at nævne nogle få, har på den ene eller anden vis etableret sig tæt på København for at tage del i byggeaktiviteterne.

- Byggeriet i Region Hovedstaden er vokset markant fra 2015 til 2016, og vores tal viser, at det går yderligere frem i 2017. Hele 45 procent af det samlede byggeri i Danmark i 2017 forventes at være i Region Hovedstaden. De øvrige regioner forventes stort set at holde samme niveau som i 2016, med undtagelse af Region Sjælland, der går en smule tilbage, oplyser Jens Slott Johansen på baggrund af rapporten, som indeholder prognoser for det professionelle byggeri i Danmark i 2017.

Boliger og erhvervsbyggeri
Boligbyggeriet er nærmest eksploderet de seneste år, og ifølge den nye prognose for 2017 kommer boligerne også til at fylde på det professionelle projektmarked næste år.

- Boligerne ser ud til at udgøre hele 40 procent af det samlede byggeri i 2017. Det svarer til, at der igangsættes boligprojekter for 28,9 mia. kroner i Danmark til næste år. Hvilket er en fremgang på 3,4 mia. kroner i forhold til 2016.

Projekterne er især centreret omkring de større byer og i særdeleshed København, hvor der forventes at blive igangsat boligprojekter for 13,5 mia. kroner næste år. Heraf er der tale om nybyggeri for ca. 10. mia. kroner, forklarer Jens Slott Johansen.

Der er også godt nyt for erhvervsbyggeriet. Efter flere år med tilbagegang for erhvervsbyggeriet, som har resulteret i et historisk lavt aktivitetsniveau i 2016, ser det nu ud til at vende i 2017.

- Der er planlagt flere projekter i 2017. Prognosen viser en fremgang på hele 24 procent for erhvervsbyggeriet i 2017. Det svarer til, at der bliver igangsat projekter for 11,1 mia. kroner, siger Jens Slott Johansen.

Generelt forventes byggeriet ifølge den nye prognose at holde et stabilt niveau i 2017 sammenlignet med 2016. Totalmarkedet på det professionelle projektmarked forventes at udgøre 72,1 mia. kroner i 2017.

- Det professionelle projektmarked er vokset markant fra 2013-2016, og det ser altså ud til at byggeriet holder niveauet i 2017. Helt markant er det dog, at hvor det i 2015 både var hospitalsprojekter og boligerne, der drev væksten, er det altså både i 2016 og 2017 primært boligprojekterne, der fylder i prognoserne, siger Jens Slott Johansen, Byggefakta A/S.

Prognose 2017
Byggefaktas rapport er baseret på 100.000 dataindsamlinger fra mere end 13.000 byggeprojekter.

Rapporten dækker det professionelle projektmarked, såvel offentligt som privat, og omfatter både nybyg, til- og ombygninger, ind- og udvendige renoveringer samt anlægsarbejde.

Tallene dækker ikke Hr. og Fru. Jensens byggeri af et nyt parcelhus eller en ny carport.

Totalsummen for et byggeprojekt registreres i statistikken i den måned, hvor byggeriet igangsættes – i modsætning til Dansk Byggeri, der opgør produktionsværdien i en periodisering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078