23948sdkhjf

I år skal du stå ved borde af bølgepap

Building Greens bæredygtige fokus er skærpet yderligere med et nyt indretningskoncept.
Et besøg på Building Green skal være en bæredygtig totaloplevelse, og derfor har arrangørerne i år taget et stort skridt i forhold til genbrug.

Ifølge projektleder Sarah Elhauge er hensigten, at omkring 85 procent af alle materialer fra messen i Forum genbruges på Building Green Aarhus til marts. Resten kan smides i en container til genanvendelse.

- En messe er en skilteskov uden lige. Det er vigtigt for os, at vi ikke får produceret en masse materialer for bare at smide dem ud efterfølgende. Når det kommer til indretning, har vi forsøgt at gennemtænke det så bæredygtigt, som vi overhovedet kan, fortæller hun.

Det indebærer, at bæredygtighed er tænkt ind hele vejen fra sceneopbygningen og ned til de skilte, som de besøgende får udleveret ved indgangen. Skiltene er godt nok produceret i plastic, men arrangørerne sørger for, at de smeltes om til nye skilte inden næste års messe.

- Vi genbruger alt, hvad vi kan, og prøver også at undgå papir i registreringen. Vi kan altid blive bedre, og det knokler vi konstant for, så til næste år har vi sikkert endnu flere gode initiativer. Men i år har vi taget et ordentligt hop i forhold til genbrug, siger Sarah Elhauge.

Bølgepap som gennemgående materiale
Arkitektfirmaet Cotter står for indretningen og har haft frie hænder i forhold til alt fra skilte og vejvisere til scener og borde. Bølgepap er et gennemgående materiale, og det betyder blandt andet, at de traditionelle caféborde er skiftet ud med papborde, der matcher den bæredygtige profil.

- Ideen om at bruge bølgepap fik vi, da vi erfarede, at mange af udstillerne – frem for at leje inventar – købte billige borde og stole for blot at kassere dem efter endt brug, fortæller Jarl Vindnæs, arkitekt og indehaver af Cotter.

Ifølge Jarl Vindnæs er det et unødvendigt spild, for til kortvarige formål, som eksempelvis Building Green, kan man sagtens fremstille inventar, der både sparer ressourcer og er let at genanvende.

Som sagt, så gjort. Bordene til Building Green er designet, så de nemt kan klappes dem sammen og lægges i en papcontainer, når de ikke skal bruges længere. Og når materialerne samtidig kommer fra en dansk leverandør, kan også transporten af de lette konstruktioner ske på en miljøvenlig måde.

Færre vægge og mindre støj
De største fysiske forandringer vil de besøgende opleve på Forums balkon, som hidtil har været indrettet med tre lukkede rum.

- Det har vi lagt mange kræfter i at gøre anderledes. Den ene scene, som tidligere var lukket inde bag nogle vægge i den ene side, er nu flyttet ud midt på balkonen, fortæller Sarah Elhauge.

Cotter har designet scenen, som blandt andet vil bestå af nogle store vægge, der fortæller hver sin historie gennem genbrugsmaterialer. Samtidig har arrangørerne forsøgt at gøre noget ved tidligere års støjproblemer:

- I år vælger vi at give alle tilhørerne ved balkonscenen hovedtelefoner på. Der vil slet ikke komme lyd ud fra området, og dermed kan folk ved standene rundt om tale i ro og fred, og samtidig følge med i hvad der foregår, forklarer Sarah Elhauge.

En anden lyddæmpende foranstaltning er en ni meter lang væg, som svenske Baux bygger af bæredygtige akustikplader.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093