23948sdkhjf

Kineserne kommer: Dansk eksport af byggevarer under pres

Danmark taber markedsandele på vigtige eksportmarkeder, mens Kina buldrer frem.
Storbritannien, Sverige og Tyskland har alle øget importen af kinesiske byggevarer med mindst 10 procent i årene 2005-2015.

I samme periode er importen fra Danmark i bedste fald vokset med et par procent, viser en eksportanalyse, som Dansk Byggeri netop har offentliggjort.

- Det er tydeligt, at Kina er blevet en storspiller på bygge- og anlægsområdet. I eksportanalysen ser vi for eksempel også, at Kina står mere end klar til at æde sig ind på det europæiske marked og faktisk allerede har spist en stor andel af væksten på de danske nærmarkeder, siger Jette Snoer, der er branchedirektør i Danske Byggematerialer.

I eksportanalysen påpeger Dansk Byggeris administrerende direktør Lars Storr-Hansen, at udviklingen skærper kravene til kvaliteten af produkter og service, hvis Danmark skal vinde kampen.

- Det er derfor vigtigt, at vi skubber på og fastholder fokus på en positiv eksportudvikling, og at vi undgår, at en øget hjemlig efterspørgsel bliver en sovepude. Det vil gøre branchen alt for sårbar, hvis vi opgiver at spille med på det store europæiske indre marked for varer og tjenester, siger Lars Storr-Hansen.

Således ser det ud til, at Danmark taber markedsandele på de vigtigste eksportmarkeder, og at det er Kina, der æder sig større.

Den danske eksport af byggevarer udgjorde sidste år 39 milliarder kroner og har ligget på samme niveau siden 2011. Medregnes tjenesteydelser eksporterer den danske bygge- og anlægsbranche for cirka 60 milliarder kroner årligt og er steget med 15 procent i perioden 2010 til 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078