23948sdkhjf

Aarhus får en ny bydel

Tre teams udvalgt i konkurrence om at omdanne amtssygehus til nyt hjem for 2.500 aarhusianere.
Når sygehusfunktionerne i 2018 flytter fra Amtssygehuset til Det Nye Universitetshospital i Skejby, skal hele sygehusgrunden omdannes til et nyt midtbykvarter med boliger med plads til omkring 2.500 beboere.

Tre tværfaglige teams skal i de kommende måneder omsætte visionen for området og komme med bud på, hvordan sygehuset kan blive en ny attraktiv bydel i Aarhus.

- Vi har en helt særlig mulighed for at udvikle et nyt midtbykvarter, som kommer til at løfte hele området. Vi stiller store krav til de tre teams og deres arbejde som er vigtige for udviklingen af vores by, siger teknik- og miljørådmand Camilla Fabricius.

De tre teams:
- Sleth i samarbejde med SLA, Moe, Urban Creators, Innovation Lab, Mogens Morgen og Martin Thim.

- Gehl Architects i samarbejde med Henning Larsen Architects, E+N Arkitektur og Rambøll Danmark.

- Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde Lapland Arkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen, Schmith Innovation og Neuland.


Aarhus Kommune indgik i 2015 aftale om køb af Amtssygehuset, der har ligget i Tage-Hansens Gade siden 1935. Region Midtjylland overdrager pr. 1. juli 2017 bygningerne til kommunen, der betaler 400 millioner kroner. Den samlede bebyggelse udgør i dag 44.000 kvadratmeter. Grunden er på 68.000 kvadratmeter.

Det forventes, at arbejdet med parallelopdragene bliver afsluttet i foråret 2017, hvorefter Aarhus Kommune træffer beslutning om, hvilke elementer der skal indgå i det videre arbejde med området.

Den endelige udviklingsplan for området forventes færdig primo 2018.

- Det skal være en bydel med plads til alle, men hvor vi har et særligt fokus på børn og ældre og er bevidste om områdets forhistorie med fokus på sundhed og fællesskab, siger Camilla Fabricius.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094