23948sdkhjf

Investeringer trækker Solars overskud ned

Solar kom ud af tredje kvartal med en øget omsætning i forhold til samme periode året før, mens resultatet tog et dyk som følge af større omkostninger i forbindelse med blandt andet innovation og forretningsudvikling.

Det fremgår af kvartalsrapporten for den børsnoterede servicevirksomhed, som fastholder prognosen for årets indtjening.

- Vi er dog stålsatte på at investere i vores digitale platforme og dermed styrke vores kunders oplevelse, ligesom vi investerer i at skabe vækst for vores nye virksomheder MAG45 og EBS, skriver Solars adm. direktør Anders Wilhjelm i en kommentar til regnskabet.

Udvikler forretningen
De to nye virksomheder, direktøren henviser til, er henholdsvis en hollandsk supply chain-specialist og en norsk konsulentvirksomhed, som blev opkøbt tidligere i år som led i Solars strategi om at udvikle forretningen fra en traditionel el- og vvs-grossist til en mere bredt favnende servicevirksomhed.

Det var også baggrunden for de to seneste opkøb af virksomhederne GenieBelt og Minuba, tilføjer direktøren.

- Vi tror på udvikling gennem netværk, hvilket kommer til udtryk i vores seneste investeringer i de to digitale startup-virksomheder, lyder det fra Anders Wilhjelm.

Solars organiske vækst udgjorde i tredje kvartal 3,1 procent mod 3,8 procent i samme kvartal sidste år. Omsætningen steg til knap 2,6 mia. kroner fra 2,5 mia. kroner i tredje kvartal 2015, fremgår det af regnskabet.

Driftsindtjeningen (EBITA) faldt til 67 mio. kroner fra 89 mio. kroner, mens resultatet før skat dykkede til 44 mio. kroner fra 65 mio. kroner i samme periode sidste år.

Fastholder indtjeningsskøn
I resten af 2016 forventer ledelsen både beskeden omsætningsvækst og organisk vækst og skruer dermed et nøk op for prognosen for årets omsætning, som nu ventes at lande på 11 mia. kroner mod en tidligere forventning om 10,9 mia. kroner.

Samtidig fastholdes forventningerne til driftsindtjeningen,, som skønnes at forblive på niveau med 2015 i størrelsesordenen 287 mio. kroner.

- Som tidligere meddelt vil vi foretage investeringer i vores digitale platforme for at styrke kundernes oplevelse, og vi investerer i vækst i vores nye virksomheder MAG45 og EBS. Dette tilsammen vil påvirke lønsomheden i 2016 negativt, skriver ledelsen.

Solar A/S (Regnskab 3. Kvartal)
Millioner kroner
2015 2016
Omsætning 2449 2595
Driftsrindtjening (Ebita) 89 67
Resultat før skat 65 44
Ebita-margin (Procent) 3,6 2,6
Egenkapital 1812 1631
Antal ansatte 2840 3051


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141