23948sdkhjf

3XN-partner rådgiver regeringen om cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi kan øge virksomhedernes indtjeningsmuligheder. Nu skal flere af erhvervslivets topfolk skal gøre politikerne klogere på konceptet.
Regeringen vil sætte skub i den cirkulære økonomi, som både kan styrke væksten blandt landets virksomheder og give gevinster for miljø og klimaet.

Fakta: Advisory Boardets medlemmer

• Flemming Besenbacher (formand), Bestyrelsesformand, Carlsberg A/S og Carlsbergfondet
• Anders Byriel, CEO, Kvadrat
• Christian B. S. Christensen, CEO, Solum Gruppen
• Franz Cuculiza, CEO, Aage Vestergaard
• Matias Møl Dalsgaard, CEO GoMore
• Pernille Blach Hansen, Senior Director for Environmental Product Innovation, LEGO
• Aja Guldhammer Henderson, CEO, Reshopper
• Kasper Guldager Jensen, CEO GXN
• Mik Kristensen, CEO, Nykredit Leasing
• Martin Petersen, CEO, EcoXpac
• Jais Valeur, CEO, Danish Crown
• Jeanett Vikkelsøe, CCO/CSO, Marius Pedersen
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Troels Lund Poulsen, der er erhvervs- og vækstminister, nedsatte derfor i dag et såkaldt Advisory Board, som består af 12 erhvervsledere med Flemming Besenbacher fra Carlsberg som formand.

Forbedrer konkurrenceevnen
Advisory Boardets formål er at give regeringen anbefalinger til, hvordan den kan understøtte dansk erhvervslivs omstilling til cirkulær økonomi inden sommeren næste år.

- Cirkulær økonomi bliver kun en succes, hvis virksomhederne selv tager udfordringen op og griber mulighederne. Virksomhedernes produkter skal i højere grad kunne repareres, genbruges og genanvendes til nye varer, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som mener, at konceptet indeholder en indbygget gulerod til virksomhederne.

- Cirkulær økonomi skaber nye indtjeningsmuligheder og forbedrer konkurrenceevnen, samtidig med at det kommer miljøet til gode. Og det er den rigtige vej at gå i en verden, hvor prisen på ressourcerne er svingende og generelt har været stigende sidste 10 år.

Læs også: Virksomhederne ved for lidt om cirkulær økonomi

Virksomheder mangler viden
Samme toner lyder fra Flemming Besenbacher, som nu altså både er formand for regeringens Advisory Board samt bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og Carlsbergfondet:

- Jeg er glad for, at regeringen sætter fokus på cirkulær økonomi. Det er en vigtig dagsorden for danske virksomheder, der kan drive innovation og bæredygtige forretningsmodeller samt give adgang til nye markeder. Jeg tror, at den cirkulære tilgang vil bidrage til at fremtidssikre danske virksomheder i en verden, hvor ressourcer er knappe og konkurrencen er hård.

En ny undersøgelse viser, at mens 9 af 10 virksomheder er positive over for cirkulær økonomi, så mangler de fleste viden om både konceptet samt veje til at implementere det i egne forretningsmodeller. Læs mere om det økonomiske paradoks bag cirkulær økonomi her.

Kort fortalt: Advisory Boardets opgave

For at fremme dansk erhvervslivs omstilling til en mere cirkulær økonomi bliver det Advisory Boardets opgave, at udarbejde en vision og en række målsætninger for hvordan dansk erhvervsliv kan omstille sig til en mere cirkulær økonomi samt give anbefalinger til konkrete indsatser, som kan styrke omstillingen, herunder også indsatser som erhvervslivet selv kan iværksætte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1