23948sdkhjf

Det nye H.C. Andersens Hus går i jorden til næste år

Alle 305 millioner kroner er rejst til det ambitiøse Kengo Kuma-byggeri.
I april blev japanske Kengo Kuma and Associates kåret som vinder af projektkonkurrencen om et nyt HC Andersen-museum i Odense.

Nu er finansieringen på plads, og byggeriet forventes indledt primo 2017.

- Da jeg præsenterede projektet den 2. april, afsluttede jeg med at sige, at nu satte vi alle sejl til for at finde finansieringen og gøre drømmen til virkelighed. I dag er det utrolig glædeligt, at jeg med sikkerhed kan sige, at det nye H.C. Andersens Hus bliver realiseret, siger Odenses borgmester Anker Boye.

A.P. Møller Fonden er den helt store bidragsyder med en donation på 225 millioner kroner. Desuden bidrager Augustinus Fonden med 20 millioner og Odense Kommune med 60 millioner kroner.

Projektet omfatter et 5.600 kvadratmeter stort museum og en eventyrlig have på 9.000 kvadratmeter, der kommer til at smelte sammen med den nye bydel omkring den gamle Thomas B. Thriges Gade. Med på vinderteamet er danske Cornelius + Vöge, Masu Planning og Eduard Troelsgård Ingeniører.

Fra idékonkurrence til virkelighed
Det nye H.C Andersens Hus startede med en idékonkurrence for to år siden, der tiltrak stor international opmærksomhed.

Inden Kengo Kuma & Associates vandt den store arkitektkonkurrence, havde britiske Event Communications allerede vundet indholdskonkurrencen og skal således stå for udviklingen af udstillingerne i det nye hus. Der har altså været tale en proces, hvor indholdskonceptet er blevet fastlagt først for at udgøre en del af grundlaget for den efterfølgende arkitektkonkurrence.

Ifølge borgmester Anker Bøje har det gjort projektet til noget helt særligt, og det nye H.C. Andersens Hus vil sætte eventyrene i centrum for museumsoplevelsen:

- Kengo Kumas vinderprojekt er fantastisk, fordi det – ligesom Andersen i sine eventyr – på enestående vis formår at fremtrylle det store i det små og forbinde det lokale med det internationale. Det nye H.C. Andersens Hus genfortryller museet, genfortryller stedet – det nye H.C. Andersens Hus genfortryller Odense, mener Odense-borgmesteren.

Foruden designet af H.C. Andersens Hus i Odense er Kengo Kuma & Associates også arkitekter på det nye olympiske stadion i Tokyo. Begge byggerier forventes at stå færdige i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.661