23948sdkhjf

Disrupt eller dø!

Vi skal forandre byggebranchen nu – ellers gør andre det for os, mener Buildingsmart-grundlægger.
Vi kender allerede eksemplerne med Google, Apple og Airbnb, men disruption vil i de kommende år blive noget, som vi alle skal forholde os til – også i byggebranchen.

Det var budskabet fra Patrick MacLeamy, bestyrelsesformand i det amerikanske arkitekt- og ingeniørfirma HOK, da han torsdag formiddag gik på talerstolen på konferencen Nordic BIM Academy i København.

- Vi er i risikozonen, fordi vi er så ineffektive i byggebranchen. Men det er op til os selv. Jeg vil hellere gå forrest i en forandringsproces end at vente på, at en som Google kommer og tager over, sagde Patrick MacLeamy.

Det har han allerede gjort i mere end 20 år. I 1996 etablerede Patrick MacLeamy Buildingsmart – et åbent og neutralt internationalt netværk, der arbejder for udvikling og anvendelse af åbne standarder for BIM.

Netop det med de åbne standarder er en vigtig pointe. Ifølge Patrick MacLeamy er store softwarefirmaer som Autodesk med til at udbrede det digitale byggeri, men de er også en begrænsning for udviklingen.

For fremtiden tilhører de små, innovative udviklere, forudsiger han og sammenligner Buildingsmart med operativsystemet i en smartphone, der samler alle BIM-værktøjerne i et åbent format.

Hensigten med Buildingsmart er på den måde at give byggeriets aktører, store som små, en bedre mulighed for at bruge software mere hensigtsmæssigt på tværs af faggrænser. Gevinsten er en bedre og mere effektiv byggeproces, hvilket er nødvendigt for at gøre op med mange årtiers produktivitetstab i byggebranchen.

Buildingsmart i Danmark
Danmark deltager i det internationale Buildingsmart-samarbejde gennem Buildingsmart Nordic, hvor også Sverige og Finland er med.

Såvel Buildingsmart International som Buildingsmart er non profit-organisationer.

Læs mere på buildingsmartnordic.org og på bips.dk

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188