23948sdkhjf

Nyt fald i byggeriet af huse

En solid september kunne ikke forhindre, at byggeriet af enfamiliehuse faldt for fjerde kvartal i træk.
Tredje kvartal af 2016 bød på det laveste antal påbegyndte byggerier af enfamiliehuse siden midten af 2014. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som altså heller ikke denne gang er medvirkende til at antænde jubeloptimismen i husbyggerbranchen.

Tallene offentliggøres ellers samme dag som HusCompagniet kan annoncere, at virksomheden netop har slået sin egen rekord ved at sælge 140 huse alene i oktober. Og selv om det bogførte salg hos de enkelte typehusbyggere ikke er sammenligneligt med statistikernes tal for det påbegyndte byggeri, så virker de to udmeldinger som markører for, hvordan branchen som helhed klarer sig.

Steffen Baungaard, der er direktør i HusCompagniet, er da heller ikke ved at boble over at optimisme, selv om virksomheden selv er få kontrakter fra at slå sidste års rekord med 1.355 solgte huse.

- Mit gæt er, at der bliver solgt 4.200-4.500 huse i år, og det er stadig voldsomt lavt i forhold til, hvad der er behov for. I min verden bør salget ligge på 5.-6.000 huse om året i snit. Jeg tror på, at det nok skal blive bedre, men jeg tror ikke på, det kommer som en ketchup-effekt, hvor alle pludselig skal bygge nye huse, lyder analysen fra Steffen Baungaard.

HusCompagniet omsatte for 2.228 mio. kr. i 2015, hvilket gør virksomheden til landets absolut største typehusbygger foran Lind & Risør (653 mio. kr.) og Eurodan-huse, der omsatte for 554 mio. kr. i 2015/16-regnskabet.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109