23948sdkhjf

BIM-entusiaster arbejder i døgndrift

Studerende dyster mod et hold af erfarne byggefolk i konkurrencen Build Cph Live.
Projektér en bygning med BIM-værktøjer på 48 timer.

Det er udfordringen i konkurrencen Build Cph Live, der blev skudt i gang onsdag aften som led i konferencen Nordic BIM Academy på Hotel Bella Sky på Amager.

Et hold studerende fra Københavns Erhvervsakademi KEA er oppe imod et tværfagligt team bestående af virksomhederne Juul Frost, MT Højgaard, Spæncom og Niras.

- For os handler Build Cph Live om samarbejde og tidlig involvering, og om at bruge de åbne filformater til at skabe et fedt design i en virtuel byggeproces fra idé til aflevering. Vi lærer noget, som vi kan bruge i vores egentlige byggeprojekter, fortæller Ole Berard fra MT Højgaard.



Konkurrencen afholdes for at vise, hvad man kan udrette i Open BIM, der lader brugerne udveksle modeller og information uden nødvendigvis at anvende den samme software.

- Vi kan ikke oversætte det 1:1, men det er med til at udvikle den praksis, vi har til daglig, og vi får mulighed for at vise værdien i at inddrage en entreprenør og en betonelementleverandør på et tidligere tidspunkt, end man normalt gør i en byggeproces, siger Ole Berard.

Opgaven består i at designe et kulturhus på en byggegrund, som ligger et stenkast fra Bella Sky, hvor deltagerne sidder fysisk. Eller i hvert fald de fleste af dem. For MT Højgaard involverer også kontorerne i Vietnam og Californien i processen.

- Vi har et live-link til vores venner i Californien, som er med virtuelt, når de lige om lidt står op for at arbejde på installationerne, fortæller Ole Berard.

Konkurrencen afsluttes fredag aften.

Se Ole Berard fortælle om, hvad der har overrasket ham mest i løbet af konkurrencens første døgn:



Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172