23948sdkhjf

Omstilling er nøgleordet for underleverandør

Partas vil i højere grad udvikle sig i takt med vinduesproducenternes behov, og det skal sikre overlevelse i en ellers svær branche.
Partas - som i foråret skiftede navn fra Furnpartner - baserede tidligere sine aktiviteter på leverancer til møbelindustrien. Da flere kunder drejede nøglen om, etablerede virksomheden sig med succes i vinduesbranchen, hvor den i dag blandt andet producerer fyldninger, dørplader og rammer.

Nu har vinden igen skiftet retning fra ryggen til ansigtet, men denne gang skal Partas ingen steder. Set udefra har oddsene for succes i vinduesbranchen været markant bedre, end de er i dag, og derfor skal der nytænkning til.

Partas vil udvide viften af servicetilbud, skabe et tættere samarbejde med producenterne og i det hele taget gøre sig til en mere attraktiv samarbejdspartner. Et af de nye tiltag er pladebukning, som kunderne med fordel kan bestille hos Partas, når de i forvejen er i butikken:

- Ved at gå ind i pladebukning kan vi faktisk spare kunderne for transportudgifter. Vore fyldninger og andre komponenter skal alligevel transporteres til overfladebehandling, og derfor kan vi lige så godt tage mere med, når vi under alle omstændigheder skal afsted, forklarer Erik Kuhr Sørensen til Erhvervsbladet.

Finanskrise skærper krav
Erik Kuhr Sørensen er den ene af to ejere i Partas, og hans partner - Kim Nielsen - påpeger, at finanskrisen stiller skærpede krav til blandt andet leveringstider:

- Vores rolle som underleverandør bliver endnu vigtigere end før, fordi kunderne har skåret i deres kapacitet. Det betyder, at kravene til os om korte leveringstider bliver endnu større. Tidligere kunne kunderne bestille komponenter og oplagre dem på deres fabrikker, fordi deres egen produktion alligevel dårligt kunne følge med efterspørgslen. Det er ikke situationen nu. Nu skal leverancerne være der næsten på klokkeslæt, siger han og suppleres af Erik Kuhr Sørensen:

- Det er naturligvis noget af en udfordring, men jeg vil sige til vinduesproducenternes ros, at de er flinke til at give et varsel, hvis de forudsiger ordreudsving nogle uger frem i tiden.

Partas realiserede i sit seneste regnskabsår - som sluttede ved udgangen af juni - et underskud før skat på lidt mere end 700.000 kroner. Bruttofortjenesten landede lige under 10 mio. kroner.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078