23948sdkhjf

Hver tredje virksomhed har underskud

Se her, hvor høj andelen er i bygge- og anlægsbranchen.
En af tre virksomheder i Danmark kører med underskud. Det er mærkbart færre end i foråret 2010, hvor andelen af underskudsgivende virksomheder toppede på 47,4 procent. Det viser en opgørelse fra FSR – danske revisorer.

- Siden april 2010, hvor finanskrisen for alvor slog revner i de økonomiske fundamenter hos de danske selskaber, har vi set en generel positiv trend, hvor andelen af selskaber med underskud støt er faldet. Dog er vi ikke tilbage på samme niveau som før finanskrisen, så vi er fortsat nødt til at arbejde på at gøre fundamentet stærkere, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen, som henviser til, at andelen af underskudsgivende virksomheder i foråret 2008 lå på 28,2 procent.

Bygge- og anlægsbranchen er et af de områder, hvor færrest virksomheder kører med røde tal på bundlinjen. I foråret 2010 havde 40,8 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne underskud. Ifølge de nye tal fra oktober i år er andelen nu nede på 31,6 procent.

Andelen af underskudsgivende virksomheder er i dag størst inden for ”Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed”, hvor 43,5 procent af virksomhederne taber penge. I foråret 2010 var det ”Landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri”, som med en andel underskudsgivende virksomheder på 57,3 procent toppede listen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079