23948sdkhjf

Byggeriet har taget et stort spring

Det er ikke længere kun konstruktionstræet og den tropiske facadebeklædning, der skal være bæredygtigt.

Efter to dage på Building Green i Forum København kan FSC Danmark konstatere, at der tegner sig et billede af en ny positiv tendens i byggebranchen.

- Det var tredje år i træk, vi havde en stand på Building Green, og sammenligner vi med vores første deltagelse med en stand i 2013 og tidligere besøg på messen, så kan vi med glæde konstatere, at byggebranchens aktører har taget et stort spring, siger sekretariatsleder Loa Dalgaard Worm.

Hvor dialogen tidligere mest handlede om, hvorfor branchen skulle indføre krav til bæredygtigt træ og FSC, så handler det nu i højere grad om implementering af krav.,

- Der er naturligvis stadig en masse snak og dialog om ”hvorfor”, men der er en klar tendens til mindre ”hvorfor” og mere ”hvordan”, siger Loa Dalgaard Worm.

- Samtidig ser vi tendensen brede sig til alle de mindre åbenlyse produkter – det er ikke længere kun konstruktionstræet og den tropiske facadebeklædning. Vi får spørgsmål om mindre kendte træsorter, om træfiberisolering, om akustikplader og gipsplader, uddyber hun.

Stigende efterspørgsel øger udbuddet
Udviklingen i branchen sker samtidig med, at Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb, som blandt andet tæller 14 af de største kommuner og regioner, har meldt ud, at man fra nu af vil stille krav om, at træ skal være bæredygtigt.

Det sker for at følge op på op på den statslige forpligtelse til at købe bæredygtigt træ, og ifølge miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil det være med til at drive udviklingen yderligere frem.

- Hvis mange efterspørger de miljøvenlige produkter, så stiger udbuddet. Der er grund til at rose de kommuner og regioner, som har meldt sig som frontrunnere i partnerskabet. De viser vejen for andre og er med til at skabe incitament for virksomheder til at tænke mere grønt, siger Esben Lunde Larsen.

Masser af certificerede varer i byggecentrene
Og udbuddet af FSC-certificerede varer er stort nok til at møde den stigende efterspørgsel fra byggebranchen.

En rundspørge, foretaget af FSC Danmark i september, viste således, at landets byggecentre er leveringsdygtige af FSC inden for alt fra hegn i haven til lister i stuen, og der kommer løbende flere og flere certificerede varenumre til.

- Det er fedt at se, at udviklingen går den rigtige vej, når det gælder FSC-certificerede byggematerialer og træprodukter til hus og have. Stor cadeau til byggecentrene for den indsats, de yder, for at sikre et godt udbud af FSC-certificerede byggematerialer til byggebranchen, siger Loa Dalgaard Worm.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109