23948sdkhjf

Dansk rådgiver skal projektere svensk megaprojekt

Markedschef Jacob Egede Andersen fra Cowi er i gang med at samle et team af eksperter.
Cowi er blevet valgt til at projektere et banebrydende forskningsanlæg European Spallation Source (ESS), der er en neutronkilde med den mest kraftfulde lineære protonaccelerator, som nogensinde er bygget.

Cowis ingeniører vil blandt andet trække på erfaring fra projektering af verdens største broer samt metrotunneller af beton i områder med kraftig seismisk aktivitet.
Det er markedschef Jacob Egede Andersen, der skal lede projektet. Han er i øjeblikket ved at samle et team af eksperter til opgaven i Lund.

- Vi vil have fokus på projektstyring og sikre, at ingeniørerne fra de forskellige afdelinger kan trække på deres fælles erfaringer fra detailprojekteringer på de største broer i områder med kraftig seismisk aktivitet som f.eks. Californien eller Bosporus i Tyrkiet. Betoneksperterne har erfaring fra metro-projekter i København, Athen og Doha, og disse erfaringer skal kombineres med vores viden om håndtering af ioniserende stråling, som bibringes af de eksperter, der har arbejdet med afvikling af atomanlægget på Forskningscenter Risø, fortæller Jacob Egede Andersen.

Han understreger, at ESS er meget mere end et infrastrukturprojekt. Projekteringen er yderst kompliceret og skal godkendes af de svenske sikkerhedsmyndigheder. Desuden er der en meget fast deadline for byggeriet.

- Vi er beærede over at blive udvalgt til at drive detailprojekteringen af target-bygningen på et anlæg i denne størrelsesorden. Det er langt mere end et infrastrukturprojekt. Det bliver et verdens førende forskningsanlæg, der bruger neutroner, og kan potentielt gøre en stor forskel for international forskning, siger Jacob Egede Andersen.

Prisen på byggeriet er 1,84 milliarder euro, mens værdien af Cowis projektering er 48 millioner svenske kroner. Opgaven kom i hus i sidste måned som følge af Cowis rammeaftale med ESS fra 201 og kører indtil første ”beam on target” i 2019. Detailprojekteringen af Target-bygningen skal være færdig i juni 2017 og involverer op mod 40 medarbejdere skal arbejde på detailprojekteringen fra Cowi-kontorer i byer som Malmø, London og San Francisco.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142