23948sdkhjf

- Varm luft på ulige vilkår

Ny støtteordning er konkurrenceforvridende og forfejlet, mener Tekniq.

Energistyrelsen har udpeget de fem virksomheder, som med en støtteordning på op til 25 millioner kroner får mulighed for at installere varmepumper på abonnementsbasis hos boligejerne.

Ordningen skal gøre det lettere for forbrugerne at vælge energibesparende og miljøvenlige løsninger, og det er som udgangspunkt positivt.

Problemet er, at man på den måde kommer til at favorisere nogle få virksomheder på bekostning af resten af branchen, lyder kritikken fra Tekniq.

- Vi er modstandere af, at man bruger skattebetalte midler til at støtte nogle få udvalgte virksomheders særlige forretningsmodel. Det er konkurrenceforvridende, når en ordning øremærkes til bare fem virksomheder. I praksis betyder det, at nogle få varmepumpeleverandører, får statstilskud til at sænke prisen på netop deres særlige forretningsmodel. Det er statsfinansieret dumping, og det er en forkert måde at bruge skattekroner på, siger underdirektør Simon O. Rasmussen.

Han pointerer samtidig, at det grundlæggende er forkert, når den aktuelle støtteordning favoriserer en bestemt finansieringsmodel på bekostning af andre.

- Energistyrelsen har selv tidligere konkluderet, at støtteordningen rent økonomisk ikke er bedre end en løsning, hvor boligejerne selv ejer varmepumperne. Så det er svært at se fornuften i at bruge så mange millioner på ordningen.

- I stedet bør man bruge midlerne til at understøtte den frie konkurrence på markedet, så alle forretningsmodeller og teknologier kan konkurrere på lige vilkår. I sidste ende må målet vel være at sikre så meget grøn omstilling for pengene som muligt, siger Simon O. Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078