23948sdkhjf

Halv milliard til motorvej

Trafikale lyspunkter for byggeriet i ny finanslov, som nu er på plads.

Venstre-regeringen nåede fredag til enighed med partierne i blå blok om en ny finanslov, og for byggeriet samler interessen sig primært om nogle lyspunkter på trafikområdet.

Således er der afsat 500 millioner kroner til en udvidelse af E45 mellem Aarhus og Skanderborg. Og det er på høje tid, mener adm. direktør, Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

- Det er et infrastrukturprojekt med positivt samfundsøkonomisk afkast, som Dansk Byggeri længe har anbefalet, siger Lars Storr-Hansen.

Planen er at udbygge motorvejsstrækningen mellem Aarhus S og Skanderborg S med et ekstra spor i hver retning. Rent praktisk vil det ske ved at inddrage dele af midterrabatten, som på nuværende tidspunkt er 12 meter bred på hele strækningen.

Projektet forventes at koste cirka 500 millioner kroner og vil kunne gennemføres i løbet af 3-4 år, når plangrundlaget er på plads. Med aftalen afsættes 119 mio. kr. i 2017, 130 mio. kr. i 2018, 182 mio. kr. i 2019 og 93 mio. kr. i 2020.

Første skridt mod en havnetunnel

Hos Dansk Byggeri glæder man sig også over, at der med finansloven igangsættes en forundersøgelse af en havnetunnel i København:

- Vores trængselsplagede hovedstad har længe skreget på en trafikal bypass-operation, som en østlig ringvej vil udgøre. Havnetunnellen, som der nu skal laves forundersøgelse af, vil samtidig muliggøre fortsat vækst og byudvikling i København, siger Lars Storr-Hansen.

Forundersøgelsen skal kortlægge omkostningerne forbundet med en havnetunnel og undersøge mulighederne for OPP.

Hurtigt videre til 2025-forhandlinger

Selv om dansk økonomis grundform ser bedre ud efter Danmarks Statistiks revision af nationalregnskabet forleden, så må det ifølge Dansk Byggeri ikke blive en sovepude i forhold til 2025-forhandlingerne.

Tilsvarende lyder meldingen fra adm. direktør Niels Jørgen Hansen fra installatørernes brancheorganisation Tekniq.

- Vi savner stadig aftaler om de langsigtede perspektiver, som for alvor sikrer Danmarks vækst. Jeg håber, at Folketingets partier i næste uge fortsætter møderne om de gode takter i regeringens 2025-plan. Der er brug for politisk samling om igen at få Danmark på omgangshøjde med vore nabolande, siger Niels Jørgen Hansen.

Find aftaleteksten bag Finanslov 2017 på Finansministeriets hjemmeside

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094