23948sdkhjf

Bygger madkulturhus oven på metrostation

Bygherrekonkurrence om eftertragtet hjørnegrund er afgjort.

Når Metro Cityringen åbner i 2019, får Frederiksberg Allé både en ny metrostation og et nyt Madkulturens Hus.

Byggeriet bliver på i alt 3.500 kvadratmeter inklusive 30 boliger, og det integreres med indgangen til metroen.

Madkulturens Hus er tegnet af arkitektfirmaet Cobe sammen med rådgivende ingeniører er Arne Elkjær og opføres af Union Holding og NRE Denmark. Holdet bag projektet har erfaringer fra blandt andet Papirøen, Nordhavn og Nørreport Station.

Særegent og med respekt for Frederiksberg Allé

Vinderprojektet er resultatet af en bygherrekonkurrence, som Frederiksberg Kommune har holdt sammen med Realdania By og Byg. Med konkurrencen har Frederiksberg Kommune fundet en fremtidig ejer til den vigtige grund på Frederiksberg Alle.

- Det har været vigtigt, at det nye byggeri på én gang respekterer de unikke omgivelser på Frederiksberg Allé og samtidig skiller sig ud og bliver noget særegent. Jeg er sikker på, at projektet vil tilføre området værdi og masser af byliv, samtidig med at det falder flot ind i omgivelserne, siger borgmester Jørgen Glenthøj (C).

Konkurrencen om Frederiksberg Allé 41 blev afviklet over to faser fra efteråret 2015 til foråret 2016 med i alt ni deltagende hold.

Fem sammenbyggede byhuse

Madkulturens Hus fordeler sig på byggeriets to nederste etager. I stueetagen etableres 12-16 faste og mobile madboder. På førstesalen vil der blandt andet være faciliteter til foredrag, arrangementer og undervisning med fokus på madkultur.

Den øvrige del af byggeriet udgøres af 30 boliger fordelt i fem mindre sammenbyggede byhuse, der føjer sig naturligt ind i gadens arkitektur. Der bliver 13 fleretagers ’rækkehuse’ på op til 120 kvadratmeter, 16 studio-lejligheder på op til 60 kvadratmeter samt en penthouselejlighed på 80 kvadratmeter. Byggeriet har egen lukket gårdhave.

Byggeriets facadelinjer tilpasses nabohusene, og på hjørnet bygges et tårn som en hilsen til gadens øvrige tårne på hjørnebygningerne fra 1800-tallet.

Madkulturens Hus og de 30 boliger vil stå færdige i 2019 samtidig med åbningen af den nye metrostation Frederiksberg Allé.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109