23948sdkhjf

Cebra skal designe Skamlingsbankens nye besøgscenter

Den 21. november blev vinderforslaget i projektkonkurrencen om nyt besøgscenter afsløret på Restaurant Skamlingsbanken.

Bag vinderforslaget ”Skamlingsbanken – natur og stemmer, der samler” står totalrådgiver Cebra i samarbejde med Opland Landskabsarkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen/Drias rådgivende ingeniører og 2+1 Idébureau.

Med vinderforslaget får vi skitsen til et fantastisk besøgscenter – arkitektonisk spændende i den måde, det falder ind i landskabet, og med supergode bud på fængende formidling, siger formanden for dommerkomiteen, Birgitte Kragh.

Fem teams har kæmpet om at levere det bedste forslag til en helhedsplan, som omfatter nyt besøgscenter, formidling, parkeringspladser og stier på toppen af Skamlingsbanken indenfor en økonomisk ramme på godt 18 millioner kroner.

Ambitionen er, at Skamlingsbanken igen skal blive et populært folkeligt samlingssted. Besøgscentret skal bidrage til at give besøgende store natur- og kulturoplevelser med formidling af Skamlingsbankens dramatiske fortælling som omdrejningspunktet.

Besøgscenter på 500 kvadratmeter opføres i mørkebrun, laseret beton, facaderne beklædes med lameller af cedertræ, mens et grønt tag med græs bidrager til, at bygningen falder helt ind i landskabet.

Formidlingen skal foregå både inde og ude på basis af leg, fordybelse og sansning. Kernen i besøgscentret er et moderne og fleksibelt udstillingslokale med plads til både faste og løbende udstillinger. Udenfor lægger vinderforslaget op til, at der anlægges en hovedsti a la perler på snor, hvor gæsterne ledes rundt til de vigtigste steder i landskabet.

Før byggeriet kan sættes i gang, skal der også søge om tilladelse hos fredningsmyndighederne, da dele af Skamlingsbanken er fredet. Efterfølgende skal der udarbejdes lokalplan, og hvis alt går vel, kan det nye besøgscenter være klar til indvielse i sommeren 2018.

De øvrige teams i konkurrencen var ledet af henholdsvis 3XN, Tegnestuen Mejeriet, Møller & Grønborg og Lumo Arkitekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097