23948sdkhjf

Tekniq: Nye krav til installationer giver bedre bygninger

Onsdag offentliggjorde transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, at der fra 1. juli 2017 indføres nye krav i Bygningsreglementet om obligatorisk afprøvning af nye bygningers tekniske installationer.

Det sker som en konsekvens af, at de nuværende krav til indregulering og eftervisning af anlæggenes ydeevne ikke altid efterleves.

Hos Tekniq modtages nyheden positivt:

- Det er ud fra enhver betragtning fornuftigt at teste installationers ydeevne inden en ny bygning tages i brug og det er glædeligt, at installationerne får en stærkere placering i bygningsreglementet, siger underdirektør Simon O. Rasmussen.

Det er Tekniqs opfattelse, at installationsarbejde generelt udføres i god kvalitet, og at det ikke er mere mangelfuldt end andet byggearbejde.

Men installationer kommer sent i entrepriserækkefølgen og bliver ofte påvirket af forsinkelser i forudgående entrepriser. Det foregår jævnligt, at byggerier afleveres inden installationsarbejdet er afsluttet, og indregulering har fundet sted – og det øger risikoen for fejl.

- I Tekniq ser vi frem til, at bygherrerne vægter installationer højere i byggeprocessen. Hverken varme, ventilation eller el er elementer, man bør forcere eller nedprioritere, når tidsplanen spidser til, siger Simon O. Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093