23948sdkhjf

Aart og Nordic tegner skole i de norske fjelde

Læring møder landskabet i hjertet af Fjord Norge.

Midt mellem søer og fjelde i Voss i Fjord Norge ligger den nye Voss Videregående Skole tegnet af Aart Architects og Nordic Office of Architecture.

Det dansk-norske arkitektteam står bag flere markante skolebyggerier i Norden og har med den 11.500 kvadratmeter videregående skole i Voss skabt et lyst og levende læringslandskab for de 400 elever, der går på skolens seks erhvervsfaglige linjer.

- Det er mødet mellem læring og landskab, teori og praksis, der har formet Voss Videregående Skole, fortæller Thomas Pedersen, arkitekt og leder af Aart Architects' norske afdeling.

Teori møder praksis

Voss Videregående Skole er bygget omkring et indre fællestorv, der er omdrejningspunkt for skolens liv og aktiviteter på tværs af fag og alderstrin.

Fra fællestorvet fordeler de erhvervsfaglige linjer sig i en komposition af forskudte bygningslænger, hvor blandt andet værksteder for smede- og industriteknik ligger i direkte forbindelse med læringsrum til teoretisk fordybelse.

- Tanken er at skabe synergi mellem fagene og give eleverne en dybere forståelse for samspillet mellem teori og praksis. Alt sammen med fokus på at åbne for nye perspektiver på deres fag og klæde dem bedst muligt på til deres videre karriere, forklarer Thomas Pedersen.

Læring møder landskab

For at stimulere elevernes evne og lyst til at lære henter skolen inspiration i de naturskønne omgivelser. Naturen er et gennemgående tema i designet af skolen, der inde som ude er klædt i træ, mens en stor vinduesfacade lader udsigten til søen og fjeldene strømme ind på fællestorvet.

En udsigt, som går igen i de mange rum til faglig praksis og fordybelse.

- Skolen er tænkt og tegnet, så den udnytter udsigten og dagslyset fuldt ud. Med sine forskudte bygningslænger strækker den sig ud mod det smukke landskab, samtidig med at fællestorvet trækker landskabet dybt ind skolen - som et lyst og levende læringslandskab, der flyder tværs gennem skolen i forskellige niveauer, fortæller Thomas Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125