23948sdkhjf

Tempohousing vil udfordre danske husbyggere

Nyt dansk salgsselskab har vundet sine første større byggesager og har store forventninger til et nyudviklet byggesystem.

Det danske marked for ungdomsboligbyggeri fik en ny aktør, da Tempohousing i 2015 etablerede sig i Danmark med salgsselskabet Tempohousing Scandinavia.

Den hollandske husbygger er især kendt for boligprojektet ”Keetwonen” i Amsterdam, hvor 1.034 skibscontainere tilbage i 2006 blev omdannet til kollegieboliger i løbet af bare 10 måneder. 

Potentiale for midlertidige containerboliger

Tempohousing Scandinavia beskæftiger i dag fem medarbejdere og har i år vundet to større containerprojekter i Gøteborg med 400 boliger og senest i Thorshavn med godt 100 boliger.

I Danmark leverede virksomheden i september den første mobile bolig til husvilde som led i en rammeaftale med Københavns Kommune, og administrerende direktør Erik-Hoffmann Petersen ser blandt andet et potentiale i at få del i de midler, der afsættes til midlertidige flygtningeboliger.

- Nu, hvor muligheden for ændring af planloven og tilladelse til midlertidige boliger åbner sig, vil vi gå målrettet efter samtlige udbud, hvor der er skal bruges midlertidige containerboliger, siger han til Building Supply.

Letbetonmoduler i op til seks etager

I Danmark er det dog først og fremmest et nyt byggesystem i letbeton, som Tempohousing satser på. Her er det muligt at bygge højere, og det er lettere at opfylde de danske brandkrav, end det er med containerboligerne.

- Med det nye byggesystem vil vi både være en seriøs konkurrent til modulbranchen og samtidig også udfordre det traditionelle byggeri, fordi systemet både er modulbaseret og samtidig læner sig meget op ad traditionelt byggeri på grund af de valgte materialer, fortæller Erik-Hoffmann Petersen.

Han fremhæver, at Tempohousings system adskiller sig fra traditionelle modulbaserede byggesystemer ved udelukkende at anvende robuste, uorganiske materialer, som kan opføres i op til seks etager. Systemet er endnu ikke anvendt i et byggeri, men ifølge Erik-Hoffmann Petersen er det blot et spørgsmål om tid.

- Vi samarbejder med developere og investorer om nogle ungdomsboligprojekter i København, siger direktøren.

Tempohousing har senest været med i opløbet til rammeaftalen om Lejerbos ”Startbo”-koncept, hvor op mod 1.500 nye, små boliger skal opføres over en periode på fire år. Det blev dog, BM Byggeindustri, der løb med aftalen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156