23948sdkhjf

500 boliger i ny Aarhus-bydel

Seks kilometer fra centrum er 53.000 kvadratmeter beboelse er på tegnebrættet. Det første byggeri igangsættes nu.

Byggeriet af et nyt, stort boligprojekt med i alt cirka 53.000 etagemeter bebyggelse står foran sin officielle byggestart.

Torsdag den 8. december igangsættes det første byggeri i Risskov Engpark, som er udviklet af 1927 Estate og DN Group. Over de kommende par år opføres omkring 500 boliger samt supermarked ved Lystrupvej.

- Der bliver noget for enhver smag. Både små studieboliger, lidt større delelejligheder samt familieboliger op til fire værelser, så beboersammensætningen bliver blandet, og der skal nok blive rift om den spændende beliggenhed, siger direktør Peter Skaaning Jørgensen fra 1927 Estate.

Den første blok med i alt 37 ejerlejligheder udbydes til salg i øjeblikket. Her er 32 af boligerne allerede solgt.

DN Group har både været med til at udvikle det samlede projekt, og virksomhedens underafdeling, DN Construction, er desuden bygherre og entreprenør på nogle af etaperne.

- Vi har haft et virkeligt godt samarbejde med 1927 Estate og den øvrige investorgruppe. Forberedelserne har været meget grundige, og derfor forventer vi en smidig og hurtig byggeproces, så de første boliger forventes indflytningsklar allerede i løbet af sommeren 2017 og derefter etapevis frem til ultimo 2018, siger salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen, DN Construction.

Byggerierne opføres på en grund i Risskov, der tidligere har huset lager og kontorejendomme. Projektet er tegnet af Arkitema og har været flere år undervejs.

Nogle etaper er solgt som investeringsejendomme til forskellige investorer, andre dele opføres som ejerboliger fra starten, mens endnu en etape udvikles af en tredje lokal projektudvikler. Der bliver tale om både rækkehuse og etageboliger fra to til fem etager.

Bebyggelsen kommer til at fremstå i en kombination af murværk, tegl, beton, natursten, træ, stål og glas. De varierende facadeudtryk vil bidrage til et levende og varieret gårdrum med grønne områder.

- Vi er seks kilometer fra centrum, i gåafstand til engsøen og forholdsvis tæt ved strand og skov, så beliggenheden fejler bestemt ikke noget her. Samtidig er timingen også perfekt i forhold til åbningen af letbanen i 2017, der får et trinbræt ved Thorsøvej kun cirka 300 meter fra Risskov Engpark, fortæller Henrik S. Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08