23948sdkhjf

3XN åbner kontor i New York

International succes i Nordamerika og Australien får tegnestuen til at udvide.
Australien, Sverige, Tyskland. Og nu også Canada og USA.

Arkitektvirksomheden 3XN, med grundlægger og kreativ direktør Kim Herforth Nielsen i en af de ledende roller, har haft travlt med at udbygge sin internationale position.

I forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet bekræfter Kim Herforth Nielsen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at virksomheden nu åbner kontor i New York.

Det sker i lyset af, at 3XN nu for alvor har fået hul igennem til det nord- amerikanske marked.

Dermed går arkitekterne i både Bjarke Ingels og Jan Gehls fodspor.

Selskab i Australien

- Jeg kan endnu ikke komme ind på, hvilke opgaver vi har fået i USA og Canada, men New York ligger centralt og logisk i forhold til de kommende projekter. Jeg kan heller ikke præcist sige, hvor mange ansatte kontoret får, siger han.

Til gengæld rykker danskerne for alvor ind i et nyt driftsselskab i Australien, med mellem seks og 10 ansatte, der lige nu arbejder på det gigantiske QQT højhuset i Sydney; det største dansktegnede projekt i byen siden Utzons operahus.

Han tilføjer, at med de erfaringer, tegnestuen har høstet ved det danske arenabyggeri, føler arkitekterne sig godt rustet til at give sig i kast med tilsvarende udenlandske arenaprojekter.

Blandt vundne opgaver er lige nu et stort kontorhus i Tyskland og en masterplan i London, samt den igangværende projektering af hovedsædet for Den Olympiske Komite i Lausanne samt en ny kontorbygning i Berlin.

I horisonten venter også Grow Hotel og et kontor/bolig-projekt, begge i Stockholm.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093