23948sdkhjf

Flere danske energibyer på vej

Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) vil udpege endnu tre danske energibyer og har derfor netop skudt en ny ansøgningsrunde i gang.
København, Kolding og Skive har tidligere erhvervet sig det prestigefulde klimastempel som energiby, og inden længe vil yderligere tre byer være at finde i det selskab.

Til april vil Klima- og Energiministeriet udpege byerne, som skal findes gennem en netop igangsat ansøgningsrunde. Målet med initiativet er, at de tre byer sammen med København, Kolding og Skive vil fungere som mønstereksempler for byer såvel nationalt som internationalt:

- Kommunerne skal vise, at de leverer en bred indsats, hvis de vil være Energiby. Det kræver for eksempel, at de har Energimærket deres bygninger, og at de tænker energiforbrug ind i deres overordnede planlægning, for eksempel ved at stille energikrav til nye boligområder, siger Connie Hedegaard.

Bedømmelseskomiteen består af Lykke Friis (prorektor ved Københavns Universitet), Susanne Hertoft (afdelingsleder i Danmarks Naturfredningsforening) og Peder Baltzer Nielsen (chefkonsulent i Realdania Arealudvikling). Sidste frist for at komme i betragtning er den 27. februar.

Læs mere på Klima- og Energiministeriets hjemmeside

Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094