23948sdkhjf

Vil finde nye veje til at reducere bygningers energiforbrug

Nogle af sværvægterne i dansk byggeri er samlet omkring et nyt forskningscenter, der skal reducere co2-udslippet i danske bygninger. Blandt andet er nye og mere økonomiske metoder til efterisolering på tegnebrættet.
Bygninger står for 40 % af det samlede danske energiforbrug, og undersøgelser har vist, at forbruget over en længere årrække vil kunne mindskes med 80 %:

- Energiforbruget i vores bygninger er enormt, men med den rigtige viden og de rette teknologier vil energispildet kunne nedbringes drastisk, siger professor Per Heiselberg til Nordjyske.

Hvordan det kan lykkes i praksis skal et nyt center med navnet ”Strategisk Forskningscenter for CO2-neutralt byggeri” over de næste fem år se nærmere på. Projektet har et budget på 52 mio. kroner, og de penge skal blandt andet gå til udvikling af nye og mere økonomiske metoder til efterisolering:

- Eksempelvis i form af præfabrikerede vægelementer, der ikke bare isolerer, men som også rummer teknologi i form af ventilation, siger Per Heiselberg.

Primusmotor på projektet er Aalborg Universitet, der har DTU, Teknologisk Institut, Danfoss, Velux, Saint Gobain Isover, Dansk Byggeris alufacadesektion samt DONG Energy som samarbejdspartnere.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094