23948sdkhjf

Skjøde Knudsen har fundet sit næste store projekt

Boliger, butikstorv og to letbanestationer er på tegnebrættet nær bymidten i Odense.

Gasa Group, der er blandt Europas førende inden for blomsterprodukter, ønsker en ny placering, og det baner vej for et nyt omfattende udviklingsprojekt på den såkaldte Gasa-grund i Bolbro nær Odense centrum.

Det i dag så travle erhvervsområde skal i de kommende år udvikles til en ny bydel med blandende boligformer, butikstorv, letbanestationer, grønne områder og stier til bymidten.

Det er entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen, der står bag, og planen er at opføre op mod 140.000 etagemeter nybyggeri i Gartnerbyen, som den nye bydel kommer til at hedde.

H. Skjøde Knudsen har i de forgangne år, med succes, stået for omdannelsen af Odense Offentlige Slagtehuse til erhvervs- og boligområde.

- Da vi havde solgt de sidste byggeretter på Odense Offentlige Slagtehuse, kiggede vi mod jernbanen og så muligheder for at fortsætte byens udvikling over skinnerne og ind på Gasa-grunden. Det er et kæmpe erhvervsområde, som tiden og udviklingen har omkranset af boliger. Vi har haft en konstruktiv dialog med Gasa Group og Odense Kommune, og den har ført frem til en aftale om overtagelse af ejendommen, fortæller administrerende direktør Allan Nielsen.

Hvis projektet får politisk opbakning, er det realistisk, at arbejdet med Gartnerbyen kan begynde ultimo 2018. Det er forventningen, at bydelen vil stå helt færdig i 2025 eller 2026.

Bedre vilkår for Gasa

Med den nye bydel slutter en del af historien med Gasa i Bolbro, men virksomheden forlader ikke Odense.

Således arbejder kommune og virksomhed netop nu på at finde en velegnet grund, der kan danne ramme om Gasa Groups fremtidige aktiviteter.

- Fra Gasas side er vi glade for at kunne overdrage vores område til en videreudvikling af Odenses bynære område, mens vi samtidigt flytter en del tungere trafik væk fra Bolbro. Vi er også glade for den gode dialog, som vi har haft med Odense Kommune om vores fremtidige placering. Det giver god forretningsmæssig mening, og det sikrer blandt andet en mere effektiv logistik og distribution, siger administrerende direktør Niels Søren Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109