23948sdkhjf

Nationalpark får et velkomstcenter

Arkitema Architects står bag det vindende forslag.

- Vi har ikke tegnet et hus i klassisk forstand, det er snarere en del af landskabet omkring Kalø slotsruin og Strandhuset. Vi har afspejlet det bakkede landskab og glæder os til at arbejde videre med at skabe et atmosfærefyldt rum både inde og ude.

Det siger partner Poul Schülein fra Arkitema, som netop har offentliggjort designet bag det kommende Velkomstcenter Mols Bjerge, som placeres i tilknytning til Hack Kampmanns Strandhus ved Kalø Slotsruin.

Fremover vil de cirka 150.000 årligt besøgende blive budt velkommen af en bygning, hvor træ og tegl er de dominerende materialer.

Bygningen får plads til café og restaurant, til formidling af viden om nationalparken og til uformelle samlingsområder for blandt andet skoleklasser og familier på udflugt.

Tribune giver overblik og siddepladser

750 kvadratmeter er fordelt på to niveauer. Øverste niveau, hvor indgangsparti, garderobe og toiletter er placeret, er altid åbent for gæster. På det nederste niveau ligger udstillingsområdet samt café og restaurant, der har en storslået panoramaudsigt mod Kalø Slotsruin.

De to niveauer er foruden almindelig trappe og elevator forbundet via en tribunetrappe. Den giver et godt overblik over udstillingen og tilbyder samtidigt siddepladser til for eksempel skoleklasser eller foredragsgæster. Tribunen fortsætter uden for bygningen, så der også ude i det fri er mulighed for et uformelt mødested eller et dejligt sted at pakke madkurven ud.

- Vi har haft brugerne af Nationalpark Mols Bjerge i fokus under vores arbejde med at udvikle velkomstcentret, der giver mulighed for en varieret anvendelse for både lokale gæster og turister, fortæller Poul Schülein.

Arkitema samarbejder på opgaven med Rådgivende Ingeniører SlothMøller.

Arkitema Architects har tidligere tegnet Besøgscenter Hammershus og Jagtens Hus, der ligger blot 500 meter fra Kalø Slotsruin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157