23948sdkhjf

Spæncom genoptager produktion af huldæk i Aalborg

Vil genvinde andele i et marked, hvor efterspørgslen fortsat stiger.

Spæncom genetablerer produktionen af huldæk fra fabrikken på Letvadvej i det sydlige Aalborg med 20-25 nye arbejdspladser som et sandsynligt udfald.

Det er ellers kun to år siden, virksomheden meddelte, at huldæksproduktionen fremover skulle samles i Vemmelev. Nu må direktør Torben Bloch Nielsen erkende, at selv en effektivisering og udvidelse af produktionen på fabrikken i Vestsjælland ikke kan følge med markedets behov.

- Det er drevet af efterspørgsel. I København kan vi sælge stort set alt, hvad vi producerer, og så giver det lidt sig selv, at det ikke er attraktivt at skulle køre over broen til Jylland med produkterne. Derfor mener vi, der er et hul i markedet i Jylland, som vi egentlig selv skabte, da vi lukkede produktionen i Aalborg, siger Torben Bloch Nielsen, der afløste Morten Chrone på direktørposten med virkning fra 1. juni i år.

Spæncom moderniserer nu produktionsapparatet i Aalborg, så det kan levere huldæk med samme design som fra fabrikken i Vemmelev om et halvt års tid. Den øvrige produktion af betonelementer fastholdes i Aalborg, ligesom væg- og facadeproduktionen i Kolding øges, mens den samlede produktion i Vemmelev også som minimum fortsætter på det nuværende niveau.

Markedsandele er målet

Der er med andre ord tale om oprustning over hele linjen hos betonelementproducenten, som er en del af den franske Consolis-koncern.

- Jeg ved godt, alle siger, der er mangel på betonelementer, men så lange leveringstider synes jeg nu heller ikke, vi har. Men ved at genåbne produktionen af huldæk i Aalborg forsøger vi i hvert fald at vise, at vi lytter til markedet og imødekommer efterspørgslen ved både at levere mere og hurtigere, siger Torben Bloch Nielsen, som også understreger, at Spæncom hele tiden har produceret så meget, som det har været muligt.

- Man kan altid skrue lidt op for nogle ting, men det er mit indtryk, at vi har kørt meget tæt på fuld kapacitetsudnyttelse de sidste par år.

Moderniseringen af Aalborg-fabrikken koster 10 millioner kroner, og Torben Bloch Nielsen bruger da heller ikke lang betænkningstid på at svare på spørgsmålet om, hvorvidt Spæncom kommer til at erobre markedsandele med oprustningen.

- Ja, det tror jeg. Og det skal vi også gøre, siger direktøren.

Læs meget mere om Spæncom i dag hos Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver abonnement):

Spæncom-chef: Vil involveres tidligere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096