23948sdkhjf

Direktør: Vinduesbranchen er gammeldags

Den nu forhenværende direktør hos vinduesproducenten Pro Tec - Bjarne Haulrik - spår, at flere virksomheder i branchen vil lade livet, fordi de ikke formår at forny sig og følge med tiden.
Hos vinduesproducenten Pro Tec i Holstebro har man brugt nytåret til at skifte ud på direktørposten, hvor Bjarne Haulrik har sluppet tøjlerne til fordel for sønnerne Joakim og Nikolaj.

Efter 32 år i branchen har Haulrik oplevet både op- og nedture på nærmeste hold, og han mener, at et af branchens største problemer er, at den er for gammeldags:
- Mange producerer vinduer, som de gjorde for 20 år siden. Når vi i branchesammenhæng f.eks. får en orientering om nye regler for lavenergivinduer er de første reaktioner ofte, at det vil være forfærdeligt med nye regler, og at dem må man kræve at få af bordet. Det duer jo ikke, man skal i stedet udvikle og følge med, siger han til Børsen og fortsætter:

- Har en virksomhed kun produktionskapacitet at tilbyde, er det ikke interessant. Tænk på, hvor meget de store vinduesproducenter har skåret i deres kapacitet i fjor. Der er rigelig kapacitet i branchen, så man skal kunne slå på andet end det.

Ifølge Bjarne Haulrik er den aktuelle nedtur i vinduesbranchen på ingen måde et isoleret fænomen. Han vurderer, at op- og nedture kører i cykler af fire-fem års længde:

- Det er måske rigtigt, at det denne gang er kommet hurtigere og måske også, at det bliver sværere denne gang. Men man må gøre på samme måde, som når det går hurtigt opad: Tilpasse sig. Skaffe nogle folk, når der er brug for det, og skære når det er den eneste løsning, slutter han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172