23948sdkhjf

MT Højgaard-selskab får medhold i sag om afskedigelse

Klar sejr i Højesteret sikrer virksomhedernes retssikkerhed, lyder det fra DI.

En principiel dom i Højesteret hhar givet Ajos A/S ret i, at virksomheden handlede korrekt, da den i 2009 fulgte Funktionærloven i en afskedigelsessag.

- Højesterets dom viser, at hensynet til virksomhedernes og borgernes retssikkerhed vejer tungest, og sådan må det være, siger advokat Thomas Nielsen fra Dansk Industri, som har ført sagen for Ajos.

Han betegner Højesterets afgørelse som "klog og modig".

- Det er vigtigt for vores virksomheder, at de har sikkerhed for, at de er på fast grund, når de overholder de danske love. Det slår Højesterets dom fast, siger Thomas Nielsen.

EU-principper eller dansk lov?

Sagen drejer sig om en medarbejder i virksomheden, der blev sagt op i 2009. Da han var fyldt 60 år, havde han ret til en særlig alderspension betalt af virksomheden. Og det betød, at han ikke havde ret til en fratrædelsesgodtgørelse oveni.

Reglerne stod i Funktionærloven. Men medarbejderen anlagde sag mod virksomheden, og under sagens behandling blev der rejst tvivl om, hvorvidt det var i strid mod EU’s princip mod forskelsbehandling på grund af alder.

EU-Domstolen var ikke i tvivl og bad i foråret den danske Højesteret om enten at se bort fra den danske Funktionærlov eller at prioritere den lavere end EU’s princip mod forskelsbehandling.

Med afgørelsen slår Højesteret altså fast, at der ikke er grundlag for at sætte EU-retlige principper over dansk lovgivning.

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144