23948sdkhjf

Skala Arkitekter skal tegne bæredygtige Aarhus-boliger

Projekt med 106 almene boliger i Risskov går efter DGNB Guld.

 Det bliver Skala Arkitekter, der skal stå for arkitekturen bag AAB’s kommende boligprojekt i den nye bydel Risskov Brynet ved Bryggervej, hvor Aarhus Sporveje tidligere havde sit garageanlæg.

AAB vandt i foråret Aarhus Kommunes bygherrekonkurrence med et projekt, der lægger stor vægt på livet uden for dørene.

Det efterfølgende udbud af totalrådgivningen er netop vundet af Skala Arkitekter i samarbejde med Spangenberg & Madsen, Dissing & Weitling, Sweco, Green Sustainable Landscape og arkitekt Rie Ollendorff.

Projektet kommer til at bestå af 62 ungdomsboliger, 10 handicapboliger og 34 familieboliger. Budgettet er 160 millioner kroner, og ambitionen er at opnå DGNB Guld.

- Vi er stolte af at skulle realisere et projekt, som skal leve op til en høj standard for både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Kombinationen af unge, unge handicappede og familier sikrer et dagligt livligt aktivitetsniveau og den diversitet, som ’den gode by’ skal indeholde, skriver Skala Arkitekter i en pressemeddelelse.

Selve byggeriet udbydes i hovedentreprise, og det sker formentlig i sommeren 2017. De nye beboere vil efter planen flytte ind i foråret 2019.

Hele Risskov Brynet omfatter et areal på knap 129.000 kvadratmeter, hvoraf 24.000 kvadratmeter bliver rekreativt og friholdt for bebyggelse. I starten af 2017 kan de første beboere flytte ind i kvarteret, hvor der om få år vil være opført op mod 1.500 boliger. De øvrige bygherrer i området, Domis og AP Pension, er begge i fuld gang med at bygge.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204