23948sdkhjf

Milliardbeløb igangsætter projekt med 470 boliger

Byggeriet af 430 lejligheder og 40 rækkehuse i bydelen Enghave Brygge i Københavns Sydhavn kan nu gå i gang.

Det er PKA, der har indgået aftale med projektudvikleren NPV og kapitalpartneren NREP om at bidrage med 1,2 milliarder kroner til projektets finansiering.

Med den store tilflytning til København er det nødvendigt at udvikle nye bydele og skabe rekreative områder. Med lånet er vi med til at realisere et unikt boligprojekt på en god beliggenhed, videreudvikle Sydhavnen og skabe boliger til de mange tilflyttere, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Det 50.500 kvadratmeter store boligprojekt er tegnet af Kasper Danielsen Arkitekter og opføres på Engholmene, der er en del af Enghave Brygge. Byggeriet vil sprede sig over 3 af de 11 kunstige øer i den nye københavnske bydel, der forbinder Vesterbro med Københavns Havn.

Projektet omfatter to boligøer med lejligheder og en boligø med rækkehuse. Den første boligø, Myrholm, havde salgsstart for 6 måneder siden, og der er allerede solgt 66 lejligheder på projektstadiet. Myrholm forventes indflytningsklar i løbet af 2018, mens de to øvrige boligøer vil følge i 2019.

- Projektet er kendetegnet ved at samtlige beboere får vandudsigt. De store promenader og brede kanaler er med til at give luft og liv. Med Islands Brygge og Vesterbro som direkte nabo bor man midt i byen og samtidig midt i havnen, udtaler Kim Lautrup, partner i NPV.

Enghave Brygge forventes at være fuldt udviklet om 8-10 år. Til den tid vil området rumme cirka 2.600 boliger samt erhverv med 1.600 arbejdspladser. Hertil kommer en metrostation, dagligvarebutikker, daginstitutioner, restauranter og caféer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109