23948sdkhjf

Pensionskasse køber sin egen boligø

Milliardinvestering igangsætter byggeri af yderligere 700 boliger i Københavns Sydhavn.

Lige før jul gik PKA ind med 1,2 milliarder kroner i udviklingen bydelen Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, og nu følger AP Pension trop med en investering på 1,4 milliarder kroner.

AP Pension køber sin helt egen boligø med cirka 250 lejeboliger og indgår samtidig i et finansielt samarbejde med udvikleren NPV om det igangværende byggeri af 23.200 etagemeter på Kærholm samt det kommende byggeri af 28.200 etagemeter på en endnu unavngiven ø i kanalbyen.

NPV har dermed sikret den fulde finansiering af selskabets i alt seks boligøer, og ifølge direktør Jens Schaumann betyder den nye aftale med AP Pension, at den samlede kanalby kan realiseres hurtigere end ventet.

De 1,4 milliarder kroner er en af de største ejendomsudviklingsinvesteringer i AP Pensions historie.

- Hos AP Pension har vi en ambition om at deltage i ejendomsudviklingsprojekterne helt fra begyndelsen. På den måde er vi lidt anderledes end vores konkurrenter, idet vi tror på, at det betaler sig at være med fra et meget tidligt stadie og ikke blot overtage et fuldt og færdigt projekt, siger direktør Peter Olsson.

Både AP Pension og NPV ser samarbejdsaftalen som et første skridt, der i fremtiden kan udvides til at omfatte andre projekter. NPV’s pipeline omfatter projekter med en samlet projektsum på 8-10 milliarder kroner.

Enghave Brygge forventes at være fuldt udviklet om 8-10 år. Til den tid vil området rumme cirka 2.600 boliger fordelt på 11 kunstige øer samt erhverv med 1.600 arbejdspladser. Hertil kommer en metrostation, dagligvarebutikker, daginstitutioner, restauranter og caféer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172