23948sdkhjf

Grøn messe gør klar til at indtage Aarhus

Building Green har hyret fransk arkitekt som en af hovedtalerne. Flere lokale arkitekter vil også bidrage med videndeling
Opbygning af nye netværk og videndeling inden for bæredygtigt byggeri bliver nu endnu nemmere for den vestlige del af bygge- og anlægsbranchen, når bæredygtighedsmessen Building Green i år for første gang afvikles to steder i Danmark.

Messen har været holdt i København siden 2011, men indtager for første gang Aarhus i dagene 29. og 30. marts.

Hele programmet for Building Green i Aarhus er endnu ikke faldet på plads. Men det er lykkedes Building Green at få den libanesisk-fødte, franske arkitekt Antoine Chaaya til Aarhus som en af indlægsholderne.

Han er partner og bestyrelsesmedlem i den italiensk-franske tegnestue Renzo Piano Building Workshop (RPBW), der står bag kendte bygningsværker som kunst- og kulturinstitutionen Pompidou-centeret i Paris og den 72 etager høje, sylespidse London-skyskraber The Shard.

Antoine Chaaya er desuden en af hovedkræfterne bag masterplanen for genskabelsen af Potzdamer Platz, som mange forbinder med Den Kolde Krigs Berlin.

- Vores event er godt i gang med at manifestere sig som en international begivenhed inden for bæredygtighed. Vi oplever, at den ses som eksponent for en voksende trend, nemlig den skandinaviske helhedsprægede tilgang til bæredygtighed, siger Henrik Ulander, der er adm. direktør for Insight Events, som står bag Building Green, i en pressemeddelelse.

Ikke tilfreds med andel af jyder

En række personer fra den lokale aarhusianske arkitektbranche vil også være blandt indlægsholderne.

Således er Morten Schmidt, medgrundlægger af Schmidt Hammer Lassen Architects, og Rune Kilden, der er by- og ejendomsudvikler og kendt for blandt andet Lighthouse-projektet i den nye havnefrontbydel Aarhus Ø, blandt hovedtalerne.

Henrik Ulander ser frem til at gøre Building Green mere tilgængelig for jyder og fynboer, der sidste år udgjorde omkring en tiendedel af de besøgende på eventen i København.

- I betragtning af hvor meget der sker på bæredygtighedsfronten vest for Storebælt, har vi ikke været tilfredse med den andel. Derfor har det også ligget i kortene, at vi skulle etablere Building Green der, og mange strømpile har sendt os i retning af Aarhus. Blandt andet den centrale beliggenhed og den omstændighed at Aarhus som by og område har løftet sig markant inden for bæredygtighed i forhold til Danmark som helhed, udtaler Henrik Ulander.

Han peger også på udpegelsen af Aarhus til europæisk kulturhovedstad i 2017 og en høj byggeaktivitet i byen som gode grunde til at vælge Aarhus som ramme for Building Green.

Den københavnske udgave af Building Green holdes i Forum 1. og 2. november.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079