23948sdkhjf

Installatører øger indtjeningen

Elektriker- og el-installatørbranchen fastholder en stabil indtjening og en tilfredsstillende dækningsgrad, ifølge ny undersøgelse
Elektriker- og el-installatørbranchen fastholder en stabil indtjening og en tilfredsstillende dækningsgrad, ifølge en ny analyse fra revisions- og konsulentvirksomheden PricewaterhouseCoopers (PwC).

Den nye undersøgelse viser, at elektrikerne og el-installatørerne fastholder en stabil indtjening med en gennemsnitlig dækningsgrad på cirka 24 procent. Derudover har branchen bevaret et indtjeningsniveau på bundlinjen med en uændret overskudsgrad på seks procent.

Elektriker- og el-installatørbranchen har i øvrigt oplevet en generel fremgang i omsætningen de senere år, og prognoserne for 2017 og 2018 viser ligeledes positive takter med en forventning om en stigning på cirka to procent i omsætningen ifølge en markedsanalyse fra installatørernes organisation, Tekniq.

Udfordringen bliver, som flere af de store teknikentreprenører også giver udtryk for i dagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad, at skaffe tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft.

- Der er mange positive udsigter i branchen, og manglende efterspørgsel udgør umiddelbart ikke den største udfordring, men derimod udsigten til at få tilstrækkelige faglærte medarbejdere til at løse de daglige arbejdsopgaver. Samtidig oplever vi en klar tendens til, at virksomhederne fokuserer på it-effektiviseringer, fortæller Michael Krath, direktør i PwC, i en pressemeddelelse.

Bør investere i it

Netop it-investeringer kan være med til at øge produktiviteten.

- De mange opgaver i hverdagen kan blive afhjulpet via it-værktøjer. Bliver de implementeret rigtigt, kan de gøre en stor forskel for virksomhederne i hverdagen. Det er dog vigtigt, at digitaliseringen tilpasses den enkelte virksomhed og dennes behov for at opnå en positiv effekt, forklarer Michael Krath.

De enkelte virksomheders styrke i forhold til anvendelse af it, samt omfanget af de afledte besparelser, varierer virksomhederne imellem. PwC har set nærmere på, hvilke it-muligheder der kan effektivisere dagligdagen og skabe mulighed for at spare omkostninger. It-værktøjerne kan blandt andet bruges til elektronisk tidsregistrering af ugesedler, elektronisk scanning af bilag til bogføring eller betaling via MobilePay.

"Det er ikke kun it-løsninger, som kan optimere og effektivisere virksomhederne i branchen, men også et øget fokus på specifikke styringsværktøjer kan gøre en forskel. Regelmæssig rapportering af eksempelvis væsentlige nøgletal muliggør en løbende tilpasning af forretningsområderne, og ligeledes kan en høj detaljeringsgrad i månedsrapporten skabe overblik over god og dårlig indtjening og fejlslagne sager, som kan gøre en forskel for virksomhedens konkurrenceevne, udtaler Michael Krath.

munk

Læs også: " Udenlandske aktører presser prisen ".

Læs også: " Det spidser til med at finde mandskab ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094