23948sdkhjf

Barslund byggemodner for stort energiprojekt

Forsyning Helsingør bygger kraftvarmeværk til 709 millioner kroner.

Kort før jul tog Forsyning Helsingør og Norfors første spadestik til det 709 millioner kroner dyre Helsingør Kraftvarmeværk, der snart rejser sig på Energivej i Helsingør.

Det nye kraftvarmeværk er tegnet af Gottlieb Paludan Architects i samarbejde med Sweco, mens Barslund står for byggemodningen.

Administrerende direktør Jacob Brønnum fra Forsyning Helsingør fortæller, at der er tale om en fornyelse af det bestående værk bestående af flere delprojekter.

- En ny bygning til biomassekedel og røgrensning, to nye flissiloer og etableringen af et rekreativt grønt område og selvfølgelig installation af kedel og røggasanlægget, siger han til Energy Supply. 

Det er østrigske Andritz, der skal fremstille biomassekedlen, mens finske Raumaster udvikler brændselshåndteringssystemet. Lab fra Frankrig skal levere anlægget til rensning af røg. Bygningsentrepriserne vil blive kontraheret løbende i 2017.

Helsingør Kraftvarmeværk ejes i fællesskab af Forsyning Helsingør og Norfors, og værket forsyner kunder med fjernvarme fra Hornbæk og Helsingør i nord til Kokkedal og Hørsholm i syd. Forbrugerne i det nordsjællandske kan se frem til at få varme produceret på bæredygtig flis fra 2019.

- Anlægget går i prøvedrift i slutningen af 2018 og så regner vi med at overtage anlægget i 2019, siger Jacob Brønnum.

Forsyning Helsingør og Norfors investerer samlet 709 mio. kroner i anlægget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097