23948sdkhjf

Milliardprojekt skaber nye rammer til Aarhus Universitet

Aart Architects står i spidsen for det team, der skal omdanne kommunehospital til universitetscampus.

For et år siden købte Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) det gamle Århus Kommunehospital af Region Midtjylland for 807,5 millioner kroner. 

Nu har FEAS valgt et team bestående af Aart Architects, Møller & Grønborg, E+N og Trafikplan til at udvikle et helt nyt campusområde i samarbejde med Aarhus Universitet.

Planerne, der tager afsæt i de historiske bygninger, omfatter ”en helt ny kombination af universitet, erhverv, boliger, butikker og offentlige formål” og ”vil skabe et alsidigt og attraktivt byområde med aktivitet fra tidlig morgen til sen aften”, oplyser Aart Architects.

I vinderforslaget bevares de bedste dele af den eksisterende bebyggelse som udgangspunkt for fremtidens byggeri. 

- Århus Kommunehospital er ikke blot et areal med stort udviklingspotentiale. Det er et ganske særligt sted i byen med mange af de kvaliteter, som nye byområder ofte mangler. Det allermest ambitiøse - og det, der skaber de bedste muligheder - er derfor at bygge videre med udgangspunkt i stedets eksisterende kvaliteter, siger Torben Skovbjerg Larsen, CEO og medstiftende partner.

Århus Kommunehospital har et samlet grundareal på 99.400 kvadratmeter. De første bygninger er tegnet af arkitekt Thomas Arboe og blev taget i brug i 1893. Senere udvidelser er tegnet af arkitekterne som C.F. Møller og Kay Fisker.

Byggeriet bliver minimum 110.000 kvadratmeter med en forventet investering på 2 milliarder kroner, inklusiv de cirka 800 millioner kroner som FEAS har betalt for ejendommen og området.

FEAS overtager hospitalsområdet i 2019, hvorefter Aarhus Universitet påbegynder indflytningen.

Læs mere om Campus 2.0 på Aarhus Universitets hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094