23948sdkhjf

NCC går til kamp mod ulykkerne

Indfører påbud om beskyttelsesbriller og hjelm med hagerem.

Med virkning fra årsskiftet har NCC valgt at skærpe kravene til sikkerhedsudstyr for medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere.

Entreprenørgiganten har indført påbud om obligatorisk brug af beskyttelsesbriller og hjelm med hagerem for alle, der færdes på NCC’s byggepladser, asfaltfabrikker og øvrige arbejdspladser.
Ifølge arbejdsmiljøchef Henning Laursen forventer NCC på den baggrund at reducere antallet af øjenskader med 70 procent og antallet af hovedskader med 80 procent.

- Hjelm med hagerem og briller er et tiltag, som statistisk viser at kunne være den afgørende forskel på, hvor slemt den enkelte kommer til skade i en ulykke, siger Henning Laursen.

 

Inddragelse af medarbejdere
For mange medarbejdere vil det givetvis kræve tage tid at vænne sig til, at briller og hagerem nu er et krav. Derfor har NCC også gjort en indsats for internt at forklare formålet med de nye krav:

- Det er vigtigt, at medarbejderne forstår, hvorfor vi skærper kravene til sikkerhed. Min oplevelse er, at mange er skeptiske over for de nye krav, men der er også mange, som kan se fornuften i dem, fordi de er for deres eget bedste. Vi har i samme forløb inddraget medarbejderne i udvælgelsen og test af værnemidler, så vi sikrer, at vi har et bredt sortiment i den bedste kvalitet. På den måde tilgodeser vi alle behov og arbejdssituationer. Og flere medarbejdere er rent faktisk blevet overraskede over, hvor behagelige mange af de nye hjelme med hagerem er at gå med, fortæller Henning Laursen

 

Fokus på forebyggelse
Men sikkerhed er andet og mere end værnemidler, og derfor er NCC’s påbud blot et blandt mange initiativer, der skal fremme sikkerheden og komme ulykkerne til livs.

- Sikkerhed handler i stigende grad om, hvordan vi forebygger ulykker ved at tænke arbejdsmiljø ind i projektet helt fra starten. Det gør man for eksempel ved at tænke pladsindretning og logistik ind i projekteringsfasen. Det er både ressourcebesparende og styrker arbejdsmiljøet, fordi der er styr på, hvor og hvordan man færdes på pladsen lige fra begyndelsen, forklarer Henning Laursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125