23948sdkhjf

Sjællandsk entreprenør bygger ’frirum’ i Egedal

- Det er et hus, hvor man kan være sig selv, men aldrig er overladt til sig selv.

Sådan lyder arkitekterne Mangor & Nagels indledende beskrivelse af Egedal Kommunes nye familiehus, som entreprenørfirmaet Bang Nielsen A/S har vundet kontrakt på at opføre.

Første spadestik blev taget den 9. januar, og det 555 kvadratmeter store Egedal Familiehus skal efter planen være indflytningsklart til næste efterår.

Intentionen er at skabe et trygt sted for børn, unge og familier, der har brug for hjælp i deres nærmiljø til at komme videre – uden at det forstyrrer dagligdagen med skole, fritidsaktiviteter og job for meget.

Huset kommer til at bestå af fire selvstændige enheder med en atriumgård i midten, der udgør husets 'hjerte'. Rundt omkring bliver der etableret forskellige rum; indrettet til forskellige aktiviteter og indsatser.

'Det faglige rum' er eksempelvis tænkt til samtaler og lektiehjælp, 'Det sociale rum' bliver designet til madlavning og kreativitet, mens 'Det private rum' byder på flere individuelle værelser, således at op til to familier og tre unge har mulighed for at overnatte efter behov.

Et trygt frirum
Familiehuset, der koster godt 16 millioner kroner at bygge, vil være åbent hele døgnet, 365 dage om året og være bemandet med seks til otte pædagoger og psykologer.

- Tanken med Egedal Familiehus er, at både den pædagogiske, arkitektoniske og funktionelle idé med huset skal spille sammen og skabe et trygt frirum. Det skal være et midlertidigt samlingssted for børn, unge og familier, der har brug for redskaber og fællesskaber til at komme videre. I dag har vi ikke sådan et fælles fleksibelt hus i Egedal, men må sende borgerne ud til forskellige tilbud, ofte langt fra deres dagligdag, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Egedal Familiehus får adressen Barnekæret 2, 3660 Stenløse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109