23948sdkhjf

Banedanmark kommer under skærpet tilsyn

Stort signalprojekt vækker bekymring på Christiansborg

Politikerne er så bekymret for Banedanmarks 20 mia. kroner dyre signalprojekt, at Banedanmark nu sættes under skærpet tilsyn.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Projektet med at udskifte signaler i hele Danmark er allerede to år forsinket, og samtidig er hele reserven på fire mia. kroner brugt, inden de første signaler fungerer tilfredsstillende.

- Udviklingen omkring signalprojektet er stærkt bekymrende med truende yderligere forsinkelser og kraftige fordyrelser, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Frygter for elektrificering
Han vil nu have en orientering hver måned fra Banedanmark, i et forsøg på at forhindre at signalprojektet udvikler sig til en ny skandale i stil med IC4-skandalen, hvor 83 IC4-tog aldrig har virket tilfredsstillende.

V-ordføreren bakkes op af Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, der frygter, at forsinkelsen også får konsekvenser for elektrificeringen af jernbanenettet.

- Det er dybt problematisk, hvis udrulningen af de nye signaler forsinker elektrificeringen i Danmark. Hvis elektrificeringen til Aarhus og Aalborg bliver forsinket, skrider hele grundlaget for fremtidens togdrift, siger Rasmus Prehn til Jyllands-Posten med henvisning til, at ingen af de danske jernbaner endnu har fået opsat elektriske køreledninger nord for Fredericia.

Liberal Alliances transportordfører Villum Christensen mener, at man bør overveje at se på hele projektet og lave en vurdering af, om det også er den rigtige teknologi, man bruger 20 mia. kroner på at installere langs de danske jernbaner.

Villum Christensen henviser til, at eksempelvis Tyskland og Storbritannien har valgt en simplere teknologi, som man ved virker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11