23948sdkhjf

Danske arkitekter bag storstilet byudvikling i Budapest

Masterplanen for en ny levende bydel i Budapest er nu officielt godkendt af de lokale myndigheder, og i det blandede bolig- og erhvervsområde ”Budapart” er byggeriet af de første projekter allerede i gang.

Det er den danske tegnestue Adept, der står bag masterplanen for området, som bliver den største samlede byudvikling i Budapest siden Berlinmurens fald.

Med fokus på at skabe et blandet bykvarter, er masterplanen for det 43 hektar store område udviklet med referencer til både den moderne og den historiske by. De første bygninger af et samlet etageareal på 600.000 kvadratmeter er allerede begyndt at skyde op.

”Budapart” er Adepts første projekt i Ungarn og er udviklet i samarbejde med det lokale firma PropertyMarket. Konkurrenceområdet ligger helt ud til Donau-floden i boligområdet XI Újbuda og kommer til at bestå af en blanding af offentlige og private funktioner med en ligelig fordeling mellem bolig og erhverv.

Adepts masterplan roses blandt andet for at understrege Donaus betydning for Budapest ved at styrke forbindelserne langs floden og give offentligheden adgang til vandet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094