23948sdkhjf

Lego tager første spadestik til nyt domicil

Nyt bygningskompleks i Billund skal hedde "Lego Campus".

Fredag tog Bali Padda, administrerende direktør for Lego, Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune og Claus Flyger Pejstrup, senior vice president, med ansvar for Legos hovedsæde sammen det første spadestik til et af de største Lego-byggerier i Billund, hvor koncernen har sit hovedsæde.

Arbejdet på komplekset, som blev offentliggjort i juli 2016, og som får navnet "Lego Campus", forventes at tage i alt fire år at opføre. De første medarbejdere ventes at flytte ind i lokalerne i 2019.

Når byggeriet står helt færdigt, vil der være plads til op til 2.000 medarbejdere, og bygningskomplekset vil omfatte 52.000 kvadratmeter omgivet af en offentlig park.

Fakta

Ny kontorbygning i Billund:
Areal: 52.000 kvadratmeter
Arkitekt: C.F. Møller
Rådgivende ingeniør: Niras
Bygherre: Kirkbi


Bygningen vil have en arkitektonisk form, der skal give optimalt dagslys for alle kontorarbejdspladser. Derudover, bliver den konstrueret med henblik på at sikre lavt energiforbrug. Den nye kontorbygning er en del af den samlede udviklingsplan for Billund Kommune.
 

Flere end 4.000 Lego-medarbejdere fra 35 nationaliteter arbejder i dag i Danmark på tværs af en bred vifte af funktioner fra produktion til produktudvikling. Antallet af ansatte i Billund er steget gennem de senere år, og den nye kontorbygning skaber både bedre plads til nuværende ansatte og gør det muligt at fortsætte den globale vækst.

- Herudover, skaber vi også et rum i lokalsamfundet, der afspejler vores værdier omkring kreativitet, omsorg og leg. En stor del af bygningen vil derudover være tilegnet det, som vil blive kaldt "Lego People House". Her kan medarbejdere fra hele Billund og kolleger på besøg fra udlandet mødes, være kreative eller fysisk aktive sammen - både i og udenfor arbejdstiden. Vi håber, at Lego People House på den måde bliver en smeltedigel for de mange forskellige udgaver af vores globale Lego kultur, siger Claus Flyger Pejstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126