23948sdkhjf

Modulboliger nyder stigende anerkendelse

Finanskrisen satte en brat stopper for efterspørgslen på præfabrikerede byggeløsninger, men de sidste par år har omsætning og indtjening igen været stigende hos de danske byggefabrikker.

Udviklingen er blandt andet trukket af KAB’s Almen Bolig+-program, som har medført, at bygherrer og arkitekter i stigende grad får øjnene op for de arkitektoniske muligheder i modulbyggeriet.

Handler om at skabe merværdi
Den udlægning kan administrerende direktør Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder nikke genkendende til.

Efter en årrække, hvor det præfabrikerede byggeri ikke har været så efterspurgt blandt arkitekterne, har kombinationen af højere kvalitet i koncepterne og tidens fokus på ’value for money’, gjort modulboligerne til en mere eftertragtet vare.

- Det handler om, at arkitektur kan skabe merværdi socialt, miljømæssigt og økonomisk. Selv om modulbyggeri i sin natur altid vil rumme visse udfordringer og begrænsninger, så blive mulighederne – også set med arkitektens briller – samtidig større og større, hvis det bruges klogt, siger Lene Espersen.

Arkitekturpriser som vidnesbyrd
At den arkitektoniske kvalitet i modulbyggeriet er højnet, blev understreget sidst i 2016, hvor den almene boligbebyggelse Tømmergården ved Jyllinge blev kåret som årets boligbyggeri af Branchemagasinet Byggeri.

Bag projektet med Almenbolig+-boliger står Scandi Byg i samarbejde med ONV Arkitekter, Jaja Architects og Bascon, der blandt andet blev rost for en ”flot, varieret arkitektur til rimelige penge”.

Salgsdirektør Jesper Hoffmann fra Scandi Byg er stolt over prisen, fordi den for ham er et vidnesbyrd om, at Scandi Byg har formået at udvikle et fleksibelt koncept, der giver arkitekterne mulighed for at kombinere industrielt fremstillet modulbyggeri med individuel arkitektur.

Scandi Bygs samarbejdspartner, ONV Arkitekter, vandt desuden Danish Wood Award i 2016 for at designe boliger med træ som det dominerende materiale, og Tømmergården i Jyllinge blev i den sammenhæng fremhævet som et godt eksempel på, hvordan en høj grad af industrialisering kan gøre det billigt at bygge i træ.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111