23948sdkhjf

Nu får København et nyt højhus

Svenskere investerer milliardbeløb og kickstarter Bach Gruppens københavnske megaprojekt.

Svenske Heimstaden AB investerer 1,2 milliarder kroner i Bach Gruppens ambitiøse ”Bryggens Bastion” ved Islands Brygge i København, som dermed sættes i gang.

Projektet, der opnåede politisk godkendelse for et år siden, består af otte begrønnede karrébygninger og to markante højhusbyggerier på henholdsvis 86 og 99 meter.

Nyt liv til historisk område
Heimstadens investering omfatter tre bygninger, som opføres i projektområdets østlige ende. Der er tale om to karréejendomme samt det mindste af de to tårne – i alt 265 boliger og cirka 2.500 kvadratmeter erhverv.

Byggeriet påbegyndes straks og skal efter planen afleveres over tre etaper mellem 2018 og 2021.

- At Heimstaden vælger at investere i Bryggens Bastion, ser vi i Bach Gruppen som en anerkendelse og et skulderklap. Sammen med dygtige arkitekter og landskabsarkitekter giver vi nu liv til det historiske område, som i dag ligger øde hen, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen i en pressemeddelelse.

1.000 boliger med forskellige typologier
”Bryggens Bastion” ligger omkranset af Njalsgade, Ørestads Boulevard og Amagerfælledvej. Heimstadens investering omfatter cirka 30.000 af projektets i alt 125.000 kvadratmeter.

Tre fjerdele af projektets samlede areal bliver beboelse, og der er planer om at opføre cirka 1.000 boliger med forskellige typologier fra rækkehuse eller byhuse til lejligheder og tagboliger. Hertil kommer detailhandel samt mulighed for hotel, café, kontor, serviceerhverv, daginstitutioner og kulturfaciliteter.

Masterplanen for området er udarbejdet i et samarbejde mellem tegnestuerne Arkitema, Tredje Natur og Polyform. De første bygninger, som nu realiseres, er tegnet af Arkitema og Entasis.

Navnet ”Bryggens Bastion” er en reference til nabogrunden Faste Batteri, som i gamle dage var et militært øvelsesområde og skydebane for kongens soldater. Som led i projektet bliver det fredede militære fortidsminde reetableret som bypark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096