23948sdkhjf

NCC og Cubo vil bygge Europas bedste plejeboliger til blinde

Ambitiøst projekt til 188 millioner kroner igangsættes nu i København.

NCC sætter nu gang i byggeriet af 119 ældre- og plejehjemsboliger til blinde, svagtseende og døvblinde på Følager i københavnerbydelen Valby. Boligerne, der er tegnet af Cubo Arkitekter, forventes klar til indflytning i 2019.

Projektets vision er at skabe Europas bedste plejecenter, ældreboliger og aktivitetstilbud for ældre blinde, svagtseende og døvblinde borgere med følgehandicaps som demens og fysisk funktionsnedsættelse.

- Vi har haft tætte dialoger med brugerne af det kommende hus, så vi har virkelig gjort os umage med at finde de rette løsninger til de kommende beboere, hvilket er afgørende for, at de kan opnå trivsel, selvstændighed og sikkerhed i deres hverdag, siger områdedirektør Trine Skou Tindborg fra NCC Danmark i en pressemeddelelse.

Med hjælp fra repræsentanter fra Dansk Blindesamfund er der arbejdet målrettet med en logisk opbygning af huset. Lige gange uden nogen udposninger og nicher, kontraster mellem gulve og vægge samt håndlister på samtlige vægge i fællesområdet skal gøre det nemmere for beboerne at orientere sig.

Hjemlighed er et centralt aspekt i projektet. De kommende beboere på Følager mulighed for at gå til tandlæge, frisør, fodpleje, wellness og træne i et træningscenter. Der blive også etableret et orangeri, så beboernes duftesans kan pirres og trænes, ligesom der lavet et såkaldt træningskøkken, hvor beboerne kan blive fortrolige med at lave mad selv. Alt sammen får at øge deres selvhjulpenhed.

I valget af løsninger trækker NCC på sin erfaring med at opføre tilgængeligt byggeri. CV’et tæller blandt andet Danske Handicaporganisationers Hus, som er kåret til at være ”Verdens mest tilgængelige kontorhus”. Projektet er et godt eksempel på, hvordan fuld tilgængelighed og ligeværdighed kan indarbejdes som naturlige elementer i ’almindeligt’ kontorbyggeri.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142