23948sdkhjf

A. Enggaard dropper butikscenter til en halv milliard

Det er mere end fire år siden, at A. Enggaard i rollen som bygherre og entreprenør præsenterede planerne for et 30.000 kvadratmeter stort nybyggeri med butikker, erhverv og boliger i Enghaven i Holstebro.

Dengang var forventningen, at spaden kunne stikkes i jorden i løbet af sommeren 2014. Det er ikke sket, og efter en lang proces har A. Enggaard nu valgt at trække sig fra projektet.

Det skriver virksomheden i en meddelelse til at Holstebro Kommune:

- Vi har under processen forsøgt at imødekomme de udfordringer, som Holstebro Kommune har identificeret under lokalplanprocessen. Frem til efteråret 2016 havde vi således en forventning om, at der ville foreligge en tilfredsstillende endelig lokalplan medio november 2016. Denne forudsætning er imidlertid bristet og vi må, på baggrund af kommunens seneste tilkendegivelser vedrørende lokalplanprocessen, konstatere, at der ikke er udsigt til, at Holstebro Kommune kan tilvejebringe det forudsatte plangrundlag, skriver A. Enggaard.

Ifølge Holstebro Kommune er lokalplanen blevet forsinket, fordi Viborg Stift er kommet med en indsigelse mod et boligtårn i 11 etager ved centerets hovedindgang fra syd.

Borgmester H. C. Østerby er ”overrasket, uforstående og meget skuffet” over A. Enggaards beslutning:

- Dels fordi vi har arbejdet så længe med projektet. Men allermest fordi centret ville være med til at konsolidere, videreudvikle og fremtidssikre Holstebros position som landsdelens største og bedste handelsby, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078